15.02.2021, 16:03

Екс-заступник "міністра ДНР" приїхав до Києва і влаштувався піарником проросійських організацій: йому повідомили про підозру

Марина Началова | Всі новини автора

У Києві слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру екс-заступнику "міністра інформації" терористичної організації "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає Час Пік.

За даними досудового слідства, підозрюваний обіймав посаду "міністра" у 2014-2016 роках. Він публічно закликав населення регіону до підтримки офіційної позиції керівництва самопроголошеної "ДНР". Також "посадовець" активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією та агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах.

Співробітники спецслужби задокументували, що через деякий час екс-заступник "міністра" через РФ повернувся на підконтрольну українській владі територію поза встановленими пунктами пропуску. У Києві зловмисник відразу почав працювати політтехнологом та піарником проросійських громадсько-політичних структур.

Оперативники СБ України встановили у Києві місце проживання екс-посадовця так званої "ДНР". Під час процесуальних заходів у його приміщенні правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку і матеріали, які підтверджують злочинну діяльність.

За результатами слідчих дій зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Заходи із блокування протиправної діяльності відбувались під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, у Горлівці підірвали командира бойовиків на прізвисько "Длінний".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк