16.03.2021, 21:01

Плотницкого та ще двох бойовиків заочно засудили до довічного ув'язнення за збиття літака Іл-76

Марина Началова | Всі новини автора
плотницкий

Колишнього ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького, а також командирів бойовиків Олександра Гурєєва та Андрія Патрушева заочно засудили до довічного ув'язнення за збиття українського літака Іл-76 в 2014 році під Луганськом.

Про це пише видання "Судовий репортер", передає Час Пік.

Повідомляється, що вирок виніс Красногвардійський районний суд Дніпра. Більше місяця судді знаходилися в дорадчій кімнаті. Текст вироку розміщений на більш ніж 100 сторінках. Вирок оголошували 15 і 16 березня з перервами, в цілому близько 8 годин.

Плотницкого, Гурєєва і Патрушева заочно засудили до довічного позбавлення волі без конфіскації майна.

Український літак Іл-76 був збитий в червні 2014 року поблизу Луганського аеропорту, в результаті катастрофи загинули 49 військовослужбовців. На той момент Плотницкий був ватажком НВФ "Зоря", Патрушев - його заступником, а Гурєєв командував НВФ "Вітязь". Усіх трьох суд визнав винними за ст. 258 Кримінального кодексу України "Теракт".

Нагадаємо, сьогодні в Держприкордонслужбі повідомили, що в Сумській області російський вертоліт порушив український кордон. Однак у командуванні Повітряних Сил ЗСУ засумнівалися, що факт порушення мав місце.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк