15.11.2022, 12:42

СБУ відкрила справу щодо прославляння "руського мира" у Києво-Печерській Лаврі

Віктор Білий | Всі новини автора

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом інциденту, що стався 12 листопада 2022 року в одному з храмів Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра". Тоді під час богослужіння в храмі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють "руський мир".

Про це повідомляє пресслужба в СБУ, передає Час Пік.

Розпочато кримінальне провадження та здійснюється слідство за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників.

Наразі всі матеріали направлені для проведення відповідних експертиз.

Раніше голова СБУ Василь Малюк заявив, що цей інцидент не залишиться без відповідної реакції.

"Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв'язала Росія проти України, чекає на "пробудження матінки-русі", повинні розуміти, що це шкодить безпеці та інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів", - заявив керівник СБУ Василь Малюк.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, 12 листопада священник ПЦУ Михайло Омелян опублікував у відео, на якому під час богослужіння в Києво-Печерській Лаврі моляться за Росію.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: