18.03.2017, 09:13

Створення сайту: з чого почати?

Олег Білоусов | Всі новини автора

Вже більше половини українців мають доступ до інтернету (вдома, на роботі, у школі або в інтернет-кафе). Більше 60% людей шукають в мережі інформацію про компанії, кожен шостий інтернет-користувач робить e-купівлі, а для чверті підприємств інтернет є основним ринком збуту. В умовах такої реальності, наявність власної адреси і правильного веб-сайту стає необхідністю. Питання тільки – як створити веб-сайт?

Вибір домену

Перше питання це вибір домену. Всі веб-сайти мають інтернет-адресу (url), за якою їх можна знайти. Домен є одним з ключових елементів, що впливають на успіх вашого бізнесу. Він складається з 3 елементів: тега www (в даний час вже не потрібно), основної частини (імені) і закінчень (наприклад: ua, com, info, ru, тощо). Яким повинен бути хороший домен? Правило № 1 говорить, що він повинен легко запам'ятовуватися, бути коротким та мати відношення до роду діяльності компанії.<

Часто задається питання про те, чи обов'язково ім'я веб-сторінки має бути таким самим, як ім'я компанії? Відповідь: ні, але добре було б, якби вони містили загальні елементи. Наприклад, компанія у сфері нерухомості, яка надає послуги оренди та продажу квартир в Києві, може вибрати домен з назвою цієї послуги, наприклад: arendakvartyr.ua чи kvartyry.ua. Коли користувач побачить таку адресу, він легко зв'яже його з цією галуззю і запам'ятає.

Якщо власник сайту вибрав ім'я, яке не відноситься до компанії, продукції або галузі, в якій працюєте, він буде змушений понести значні фінансові витрати на просування бренду. Великі підприємства мають у цьому випадку більше шансів на успіх. Меншим компаніям буде набагато складніше. В обох випадках важливо, щоб назви уникали абревіатури, а також занадто довгих імен доменів (наприклад, arendaprodajkvartyrkyiv.ua).

Де зареєструвати домен?

Місць, призначених для цієї мети багато, а ціни і умови скрізь різняться. Просто введіть у пошуковий рядок запит "реєстрація доменів", щоб отримати список результатів із суттєваю кількістю компаній, які цим займаються.

Вибір хостингу

Хостинг – це послуга, що полягає в наданні необхідного обладнання та програмного забезпечення для запуску веб-сторінки і обслуговування електронних поштових скриньок. Необхідно придбати так звані місця на сервері, тобто комп'ютері, підключеному до інтернет 24 години на добу. При виборі відповідного хостингу не слід керуватися лише вартістю. Якщо ваш сайт часто буде недоступний або не буде відкриватися, ви ніколи не отримаєте постійних читачів або клієнтів.

Що далі?

Потрібно ще сформулювати і проаналізувати мету вашого сайту. Щоб домогтися успіху в інтернеті, точно визначте мету і засоби, за допомогою яких ви будете прагнути досягнення поставлених цілей. Не забувайте про ваших потенційних клієнтів – так, дійсно, сайт повинен бути саме для них!

Сайт з системою управління CMS

CMS – це система, яка дозволяє управляти сайтом (розміщеним на ньому контентом) без знання HTML-коду, тобто без інформаційної підготовки. Робота системи нагадує роботу з програмами, якими більшість людей, що мають комп'ютер або працюють за комп'ютером, користується кожен день (так звані "віконні" системи).

В залежності від того, чи буде сайт статичним і зміни будуть з'являтися на ньому зрідка, або сервіс буде часто оновлюваним, власник повинен перед початком проектування і створення сайту вирішити, чи хоче він використовувати систему CMS. Якщо сервіс буде оснащений системою CMS, варто попередньо озброїтися хоча б базовими знаннями в цій темі, щоб у майбутньому ця система не змогла піднести вам неприємних сюрпризів.

Графічний дизайн шаблон або індивідуальний макет?

Кожен сайт, крім змісту, також має дизайн. При створенні сайту існують три можливості в області графічного дизайну: безкоштовний проект (готовий для скачування з інтернету), готовий проект платний або дизайн з нуля, створюваний за індивідуальним замовленням.

Безкоштовні шаблони сайтів

Безкоштовні проекти, яких в мережі повно, часто є вже застарілими. Найчастіше вони були зроблені за допомогою не застосовуються сьогодні технологій або просто мали неакуратний або мало привабливий вигляд. Однак такі шаблони продовжують "гуляти" по мережі, адже навіть на такий товар знаходиться покупець.

Платні шаблони сайтів

Готовий платний проект, створений під тему сайту, безумовно, краще безкоштовного шаблону. Однак завжди існує небезпека, що яка-небудь інша компанія вже використовує той самий шаблон. Крім того, такі проекти не створюються для конкретної компанії. Автори таких проектів адаптують дизайн до теми сайту компанії, а не до її індивідуальних марок.

Індивідуальний графічний дизайн

Останній варіант – це проект, який створюється "від А до Я" для конкретної фірми, компанії. Художники, які працюють над дизайном, беруть до уваги зауваження компанії-замовника щодо сайту – його майбутної функціональності та автентичності. Завдяки проекту веб-сторінки, створеної під замовлення, ваш корпоративний сайт, звичайно, виділиться на тлі конкурентів.

Подальші кроки створення сайту

Тепер приходить час для створення проекту. Замовити створення сайту і спостерігати за етапами створення веб-сторінок, крок за крокомт (буде це сайт-візитка або інтернет-магазин), ви можете у професіоналів "Network-studio". Фахівці компанії створять конкурентоспроможний сайт (для бізнесу і не тільки) недорого і "під ключ". Крім того, професійне управління вашим сайтом за невелику плату – це ще один привід звернутися до компанії "Network-studio".

Якщо у вас вже є сайт, то останнім кроком буде завантажити його на викуплений сервер. Найчастіше ці послуги виконують компанії, які створили раніше веб-сайт. І це вже насправді кінець створення сайту. Тепер слід подбати про розкрутку сайту, але це вже зовсім інша історія.

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: