Відпочинок у Східниці: що пропонує «українська Швейцарія»

Олег Білоусов | Всі новини автора
готель Три сини та донька 5

Східниця. Цей наймолодший та найперспективніший бальнеологічний курорт на заході України активно розвивається з 70-х років минулого століття. Тут все цілюще – вода, повітря, навколишні пейзажі та мікроклімат. Це місце розташоване у Львівській області, в мальовничому Карпатському краю Карпат на висоті близько 900 м. Повітря тут чисте, насичене киснем та іншими корисними мікроелементами, що допомагає відновити баланс аеробних процесів в організмі людини.

В цьому місці відступлять різноманітні захворювання, в тому числі й важковиліковні, такі як цукровий діабет та залізодефіцитна анемія.

Цілий рік двері санаторіїв та готелів Східниці відкриті спеціально для тих, хто прагне приїхати сюди, щоб забути про божевільний ритм повсякдення, насолодитись чистим повітрям Карпат та відчути життя в «українській Швейцарії».

Курорт Східниця

Це унікальне місце, де є велика кількість цілющих джерел для лікування різноманітних хвороб. Їх води близькі за складом до «Боржомі». Всього близько 38 джерел, 10 з яких доступні для відпочивальників. Саме тому багато гостей, що бажають поправити здоров'я, прямують в місцеві готелі, пансіонати та санаторії.

Місцеві лікувальні води містять гідрокарбонати, хлорид натрію, йод та бром, сполуки заліза та різні органічні речовини. Це дозволяє ефективно лікувати різні системи людського організму: травний тракт, кровоносну та нервову системи.

Серед найбільш поширених захворювань, які лікують у Східниці:

  • хвороби печінки і нирок;
  • порушення обміну речовин;
  • захворювання дихальної системи;
  • захворювання серцево-судинної системи;
  • анемія;
  • симптоми алергії;
  • розлади нервової системи тощо.

Тому, відпочиваючи тут, ви також можете значно поліпшити стан організму.

Санаторії та готелі

У Східниці дуже добре розвинена інфраструктура, що відповідає всім запитам гостей. Медзакладів тут дуже багато, але у високі сезони їх місць все ж таки вистачить не на всіх. Тому варто заздалегідь бронювати відповідний санаторій. Серед найбільш відомих курортів Східниці: «Зелений ліс», «Гуцулка», «Стожари», «Сідус». У розпорядженні туристів також чудові сучасні готелі: «ДіАнна», «Три сини та донька», «Респект», де можна замовити як загальне, так і дієтичне меню.

«Три сини та донька 5*»

Цей новий елітний санаторій європейського рівня – одне з найвідоміших місць відпочинку в Східниці. Він розташований в урочищі Бухів, селища Східниця, неподалік від джерел мінеральних вод №13, №3, №1 с. По сусідству розмістились санаторії «Стожари» та «Сідус». Готель Три сини та донька 5* являє собою сучасну дев'ятиповерхову будівлю на 224 місця та пропонує оздоровитись та відпочити за європейськими стандартами, а також різноманітні додаткові послуги.

До послуг відпочивальників працює два ресторани, де можна вибрати кілька варіантів харчування: дієтичне, класичне, вегетаріанське та пісне. Тому кожен турист зможе вибрати саме той комплекс меню, що відповідатиме його смаку та припису лікарів.

Також для гостей передбачені SPA-центр з басейном, тренажерний зал, медичний центр, де консультують лікарі-спеціалісти (терапевт, уролог, педіатр) та конференц-зал, який здатен розмістити до 130 осіб; є сучасні приміщення бізнес-заходів та презентацій. На території готелю також знаходяться дитяча кімната, салон краси, більярд, боулінг, бювет тощо. Всі ці послуги, а також цілюще гірське повітря та лікувальна вода зроблять відпочинок приємним та корисним.

Шопінг, екскурсії

Вартість проживання та лікування на різних курортах селища різниться. В пікові сезони – влітку і взимку – тут ціни вище, а навесні та восени можна відпочити дешевше. У Східниці можна придбати на пам'ять та на подарунки різноманітні карпатські сувеніри, дерев'яні вироби, карпатський мед. Звичайно, в цей бальнеологічний центр люди їдуть не тільки за цілющою водою, а й за порадою фахівців та оздоровчими процедурами.

Для розваг туристів у Східниці пропонують екскурсії, політ на повітряній кулі, прокат квадроциклів, санок, лиж, лісові прогулянки, збирання ягід та грибів, риболовлю та інше.

Східниця приваблює гостей зі всіх куточків світу своїми природними красотами та історичними пам'ятками. Тут можна організувати цікавий культурний відпочинок:

  • екскурсія у заповідник Тустань в селі Урич,
  • екскурсія до Церкви Св. Петра і Павла, що вважається однією з найкрасивіших на Прикарпатті;
  • поїздки до відомих курортів Трускавець та Моршин,
  • участь у фестивалі повітряних куль, який проводиться щоліта;
  • походи в Карпати.