Що робити у Варшаві? Ідеї на відпочинок

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Ви вперше відкриєте для себе принади столиці? Чим зайнятися у Варшаві — питання, на яке ми вирішили відповісти, склавши список ідей для прихильників творчого дозвілля. Не всі визначні пам'ятки можна знайти в путівнику, але ви можете спробувати їх усі. Щоб насолодитися відпусткою, варто знайти потрібний сервіс, який забезпечить вам безпечну і зручну поїздку. На сайті klr.com.ua ви зможете замовити квитки, наприклад, на автобус Черкаси Варшава та бути впевненими у якості та надійності при поїздці.

Варшава — місто, сповнене різноманітності. Одні закохуються в нього відразу, інші поступово відкривають для себе нові принади. Прогулюючись вулицями серед відреставрованих будинків, важко повірити, що після Другої світової війни тут нічого не було і місто було повністю зруйноване. Ви можете відвідати Варшаву слідами історії, спостерігаючи, як серед пам'яток з'являються сучасні хмарочоси.
Це місто, де час летить як божевільне, а оази спокою є також численні парки та сади, повні квітучої зелені. Вечорами місто чудово виглядає з оглядових майданчиків, а жителі на його вулицях дозволяють собі трохи лінощів. Ви можете слухати все від класичної музики до веселих хітів. У театрах, кінотеатрах та атмосферних ресторанах життя вирує до пізньої ночі. Варшава засинає лише на мить і тільки для того, щоб прокинутися вдосвіта і знову пуститися в дорогу повним ходом.

Що можна зробити у Варшаві?

Краківське Передмістя

Це ідеальне місце, щоб відчути атмосферу міста, на мить поспостерігати за жителями та прислухатися до міської метушні. Тут завжди багатолюдно, але не дарма.
Поруч ви знайдете найпопулярніші туристичні пам'ятки столиці: Королівський замок, Староміську площу, Барбакан. Зробивши кілька глибоких вдихів, вирушайте відкривати чарівність Старого міста Варшави, внесеного до списку ЮНЕСКО. Знайдіть час, щоб перейнятися чарівною атмосферою столиці, насолодитися видом барвистих багатоквартирних будинків та обов'язково сфотографуватися з варшавською русалкою.

Оглядовий майданчик Палацу культури

Варшава пропонує багато оглядових майданчиків, з яких можна помилуватися чудовою панорамою міста. Місце, яке точно не можна пропустити, це тераса, розташована на 30-му поверсі Палацу культури й науки. З висоти 114 метрів столиця може справити враження. Зокрема, ми рекомендуємо виходити на терасу ввечері – вигляд справді чарівний.

Підвали Старого міста

Стежка культурних льохів Старого міста – це альтернативний спосіб відвідати туристичний центр Варшави. Сьогоднішнє Старе місто складається з перебудованих з руїн вулиць та відреставрованих багатоквартирних будинків. Під землею ж можна знайти автентичні фрагменти довоєнної Варшави, розглядаючи частини вулиць і стін, що збереглися, під скляною підлогою.
Маршрут складається з 5 місць, де процвітає мистецька та культурна діяльність: Музей Варшави, Центр інтерпретації пам'ятників, Московський культурно-освітній центр, Магазин «Старий порох» SCEK (колишня в'язниця), Будинок культури Старого міста. До них є потайні входи, які потрібно спочатку знайти.

Змініть свою точку зору

Настав час відкрити вулиці міста абсолютно заново, насолоджуючись захопливими духами. Політ вертольотом над Варшавою – це унікальна можливість подивитися з неба на Вілянувський палац, Храм Божого Провидіння, Секерківський міст та Національний стадіон. Звук двигуна і свист повітря, що розсікається лопатями опорного гвинта, створюють дивовижну атмосферу, що дозволяє відірватися від буденності.
Ви також можете випробувати таку повітряну подорож над містом на борту літака. Вигляд на Старе місто Варшави, найбільші мости столиці та найвідоміші пам'ятники, безумовно, подарують вам унікальні враження.

Бібліотека Варшавського університету

На даху бібліотеки Варшавського університету є феноменальний садок. Романтичні містки, буйна рослинність, альтанки, зарослі ліанами – прогулянка таким місцем обов'язкова. Крізь скляний дах можна заглянути до бібліотеки, а з тераси можна помилуватися мальовничим краєвидом на річку Віслу, Королівський замок та центр Варшави.
Один із найбільших садів на даху в Європі розділений на дві частини, з'єднані струмком. Сад відкритий 7 днів на тиждень, безкоштовний вхід для всіх, але в осінньо-зимовий сезон вхід можливий тільки в нижній сад.

Що робити влітку у Варшаві?

Бульвар Вісли

На лівому березі Вісли панує атмосфера свята набагато більше, ніж у будь-якій іншій частині Варшави. Від мису Черняковського до пляжу Жолібож – міська зона відпочинку, культурні та мистецькі пам'ятки та вечірній відпочинок на свіжому повітрі. Набережна біля річки, батутний парк та скейт-парк, піщаний пляж із шезлонгами, жваві клуби та кафе – все це означає, що тут ніколи не буває ні спокою, ні нудьги.

Літати на параплані з двигуном

Небесні подорожі можна здійснювати у різний спосіб, і параплан, безумовно, є одним із найбільш захопливих. З хмарами на кінчиках ваших пальців помилуйтеся панорамою Варшави та зберіть найкращі спогади, до яких ви повертатиметеся довгі роки з посмішкою на обличчі.

Що робити взимку у Варшаві?

Дивовижні світлові ілюмінації в Королівському саду світла

Хочете трохи чарівництва у своєму житті? Це свічення повністю затьмарить сірість буднів і перенесе вас у світ чаклунства. Королівський сад світла – це світлова виставка, що висвітлює королівські сади у Музеї Палацу короля Яна III у Віланові в осінньо-зимовий період. Сама будівля в стилі бароко привертає увагу цілий рік. Прогулюючись палацовими покоями, ви побачите, яким було повсякденне життя Яна III Собеського, а за мить подихайте свіжим повітрям у прекрасних королівських садах.

теги: