30.01.2021, 12:32

Прибираємо квартиру після новорічних свят

Ольга Станішевська | Всі новини автора
уборка квартиры

Новорічні свята — це не тільки позитивні емоції, а й купа сміття. Розкидані речі, брудний посуд і сантехніка — далеко не найстрашніше. Найважче прибирати плями з килимів і улюблених меблів.

С чого почати

Оскільки найбільше роботи на кухні, з неї фахівці клінінгової компанії, що надають послуги з прибирання, і рекомендують починати. Сюди потрібно занести весь посуд, заливши найбрудніші листи й форми гарячою мильною водою. Поки залишки пригорілої їжі будуть розм'якшуватися, слід вимити чашки, тарілки, столові прилади.

Майте на увазі:

  • Кришталь знову заблищить, якщо опустити його в розчин оцту, після чого ретельно прополоскати;
  • Скло краще на 20 хвилин занурити в солону воду - так розчиняться найстійкіші жирні плями;
  • Срібло бажано натерти сумішшю крейди і нашатирного спирту, після чого відполірувати м'якою тканиною.

Чистий посуд важливо відразу розкладати по місцях, щоб не займати кухонні поверхні - їх також потрібно буде вимити. При цьому рухатися краще зверху вниз: протерти шафи, відчистити духовку, плиту і мікрохвильовку.

 

Що далі

Після кухні можна приступати до наведення порядку в вітальні і кімнатах. Діяти краще, як при генеральному прибиранні будинку. Потрібно відкрити вікно, щоб провітрити кімнати, потім розкласти речі по місцях. Якщо в квартирі стояла ялинка, саме час її розібрати. Іграшки краще складати в оригінальні коробки, а якщо їх немає - в одну велику, попередньо прокладаючи між ними вату. Скляні кулі бажано додатково обертати фольгою або подарунковим папером. Щоб гірлянди не плуталися, їх краще намотувати на відрізки картону, інший варіант - замість картону використовувати вішалку для одягу.

Прибираємо квартиру

Всі поверхні, а також стіни, стелю, варто протерти від пилу. Обгортки від цукерок, пробки з-під шампанського та інше невелике сміття потрібно відразу прибрати в сміттєвий пакет. Також бажано оглянути м'які меблі на предмет наявності плям. Краще їх усунення довірити фахівцям клінінгової компанії, які виїжджають на будинок - у них для нейтралізації є ефективні і безпечні склади.

Отчищая оббивку самостійно, необхідно попередньо тестувати засоби на непомітних місцях, щоб вони не зіпсували тканини.

Заключний етап

Якщо квартира прибрана, пора вимити сантехніку, протерти в санвузлі навісні полки, натерти дзеркала, обробити унітаз дезинфікуючим складом. Наостанок замінити рушники.

Пилососити і мити підлогу клінери радять у всій квартирі відразу, щоб не носити сміття, розкладаючи речі по місцях.

Прибираємо квартиру

Як оптимізувати роботу

Є кілька способів прискорити процес:

  • залучити до прибирання домашніх;
  • використовувати для миття кошти, які слабо миляться;
  • звернутися за допомогою до професіоналів.

Генеральне прибирання будинків і квартир, в тому числі після свят, в Києві і Одесі можна недорого замовити у фахівців клінінгової компанії. Звертайтеся, в рамках цієї послуги клінери не тільки наводять загальний порядок, але також чистять люстри, дверні коробки, вимикачі, розетки. Якщо потрібно, виконують хімчистку м'яких меблів і килимів, доглядають за VIP-гардеробом.