31.01.2021, 21:21

Домашній сад у мініатюрі

Ольга Ранська | Всі новини автора
домашний сад

Кількість та розташування кімнатних рослин, як правило, залежить від вашого смаку і наявності вільного простору для горщиків з квітами. Добре тим, хто живе в своєму будинку – їм є де розвернутися, скажуть ті, хто лише мріє про будиночку з садом. Але і квартиру можна озеленити і навіть створити мініатюрний сад. Для цього просто потрібно навчитися складати композиції з рослин.

домашний сад

А щоб створити подібний сад в мініатюрі, не завжди потрібно пересаджувати різні рослини в обрану вами ємність (а це можуть бути кошики, керамічні горщики, теракотові вази або чаші). Досить просто розставити горщики з рослинами в ємність та заповнити порожній простір декоративними камінчиками або дрібним гравієм.

А для завершення, додайте кілька більших каменів (білих або кольорових). Також чудово підійдуть скляні намистини або різнокольорові кристали, що надають по-справжньому шикарний і вишуканий вигляд вашої композиції.

домашний сад

Що ж стосується вибору рослин, то вони можуть бути найрізноманітнішими. Головне-поєднання форм. Але хочеться відзначити, що особливий шарм мають композиції з кактусів і сукулентів.

Такий садок буде тішити своєю зеленою свіжістю круглий рік і створювати атмосферу затишку та умиротворення навіть в невеликій міській квартирі.

домашний сад

Як пересаджувати кімнатні квіти – читайте тут