05.06.2021, 10:33

Parisian apartment: як створити інтер’єр із французьким шиком

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Французькі квартири асоціюються з бездоганним смаком, комфортом, елегантністю. Прихильники європейських інтер'єрів часто обирають саме цей естетичний напрямок, щоб додати житловому простору витонченості. Але, плануючи облаштування власної квартири, варто пам'ятати, що єдиного французького стилю як такого не існує. Тож доцільно розглянути головні естетичні напрямки, популярні серед декораторів «країни Ейфелевої вежі», та їх спільні риси.

Головні принципи французького інтер'єра

  • Поєднання сучасних та старовинних предметів – французи цінять красу речей, незалежно від їхнього віку. Тому навіть у найсучаснішій квартирі можна побачити сімейні реліквії, декор з історією. Аби не купувати старовинні елементи інтер'єру за величезні гроші, ви можете замовити виробництво меблів на Viyar Bazar, стилізованих під антикваріат. Це може бути витончений кавовий столик з різьбленими ніжками, на яких порепався лак, або розкішна злегка потерта рама для дзеркала.
  • Пастельна палітра – обираючи виготовлення меблів під замовлення в Україні, підшукуючи фарбу для стін та покриття для підлоги, надавайте перевагу м'яким світлим відтінкам. Найбільш вдало будуть виглядати кремовий, колір слонової кістки, попелясто-сірий, блідо-бежевий. За бажанням можна додати більш виразних деталей. Наприклад, лазурно-синій диван або темний комод.

  • Предмети мистецтва – французи лишаються великими поціновувачами різного роду творчості. При чому стиль та епоха витвору не мають значення. Прикрасьте інтер'єр копією улюбленого полотна або скульптури чи оригінальним шедевром сучасного художника.

 

4 головних напрями французького стиля в інтер'єрі

  • Османівський стиль – названий на честь Жоржа-Ежена Османа, що перебудовував місто у XIX сторіччі. По собі він лишив просторі квартири з високими стелями, ліпниною, мармуровими камінами та паркетними підлогами.

 

  • Бобо (буржуазна богема) – стиль 70-х років XX сторіччя, коли французька публіка була захоплена ідеями хіпі. Лаконічний простір квартир прикрашали плетеними кріслами, предметами декору з блошиних ринків, низенькими меблями, творами невідомих художників та в'юнкими рослинами.
  • Savoir-faire – елегантний мінімалізм, винайдений спеціально для маленьких квартир. Тут панують вбудовані меблі, тому облаштувати все необхідне для життя можна у приміщенні від 8м2.
  • Тваринний стиль з арт-нуво – у 40-х роках минулого століття повернулася мода на меблі, прикрашені деталями у вигляді жаб, левів, мавп, бегемотів тощо. Такий декор з бронзи та дерева виглядає дуже неординарно.

Обираючи виготовлення меблів на замовлення у Києві через онлайн-сервіс ВіЯр Базар, ви можете скористатися послугами дизайнерів, які допоможуть створити елегантний французький інтер'єр! Портал пропонує пошук майстрів з великим досвідом роботи та прийнятною вартістю послуг. Вбудований калькулятор замовлення допоможе заздалегідь провести розрахунок індивідуального проекту.

теги: