04.10.2021, 15:32

Чим прикрасити порожню стіну? 5 видів настінного декору для дизайну інтер'єру

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Порожня стіна в будинку відкриває великі можливості для творчості. Ви зможете проявити таланти оформлювача і прикрасити її як вимагає ваша душа. А допоможе в цьому компанія Decor el Home в Києві. Варіанти декору для дому ви можете переглянути за посиланням https://decorelhome.ua/katalog/dekor-dlya-doma/. Наші дизайнери поділяться з вами порадами і познайомлять з цікавими стилями оформлення.

Оригінальні фоторамки

У кожній родині є фотографії, що розповідають про історію домочадців, що хвилюючих подіях. З їх допомогою ви легко можете перетворити порожню стіну в зворушливий сімейний архів. З цією метою можна застосувати й картини, історичні знімки подій.

При виборі фотографій використовуйте кілька порад:

  • актуально виглядають чорно-білі фото та репродукції в фоторамках;
  • для створення модного стилю підбирайте монохромні фотографії (для них використовується один колір в безлічі відтінків);
  • при виборі повнокольорових фото намагайтеся підбирати їх так, щоб їх зображення гармонійно поєдналися з загальної стильової спрямованістю приміщення.

Але одних фотографій мало. Щоб надати колажу завершеність і зробити єдиний комплекс, знадобляться фоторамки. Цей декор покликаний об'єднувати знімки в єдиний ансамбль і стає вирішальним штрихом в оформленні стіни.

Тарілки як старовинний вид декору

Йдеться про незвичайні настінні тарілки з кераміки. Поєднуючи різні форми, фактури, кольору, створюється стильне панно, приголомшливі по оригінальності і свіжості поглядів рішення. А при бажанні, на однотонних декоративних стравах можна реалізувати будь-які креативні творчі задуми. Настінні тарілки підвішуються за допомогою пружини-тримача, яка кріпиться на звичайний цвях.

Якщо ви прикрашаєте стіну виробами з яскравими розписами або зображеннями, таке панно не потребуватиме додаткових включень. Не втрачайте почуття міри! Багатобарвний колаж стає єдиною прикрасою. Якщо вам хочеться доповнити панно стильним дзеркалом, картиною, краще використовувати компактні тарілочки, виконані в єдиній монохромного гамі.

Розкошні картини

Ще одне чудове рішення для порожньої стіни. Ви можете підібрати їх в будь-якій стилістиці - авангардного напрямку, тематичні композиції, фантастичні мотиви або гумористичні концепти. При виборі картин для стіни враховуйте смак домочадців і акцентуйте увагу на їх розміщенні. Наприклад, для стилістики суворого лофту в мінімалізмі можна обмежитися однією репродукцією. Оригінально виглядають різні за розмірами картини, які заповнюють всю стіну і створюють чудовий еклектичний ансамбль. Така прикраса стає прекрасним подарунком.

Настінні годинники

Цей важливий для сучасної людини предмет успішно використовується в якості декору. При виборі виробів для подарунка або власного користування орієнтуйтеся на стилістику приміщення і загальний інтер'єр.

Застосуйте наступні поради:

  • для багатого бароко або домашнього Провансу ідеальними стають старовинні годинники, виконані з дерева;
  • любителям лофт більше підійдуть металеві моделі;
  • для теплої кухні підходять керамічні годинники, які випускаються зараз у великій різноманітності дизайну.

При бажанні ви можете самостійно виготовити годинник, який стане ідеальним для стіни. За її центр кріпиться основний механізм, до нього монтуються великі стрілки (вони робляться в будь-якому зручному стилі). Залишається придумати дизайн цифр і змонтувати їх по колу. У продажу є готові моделі такого годинника різного стилю.

Декоративні дзеркала

Сучасні тенденції домашнього оформлення пропонують величезну кількість рішень для прикрашання стіни цими предметом побуту. Наприклад, старовинні дзеркала в ажурному обрамленні, класичні моделі, оригінальні варіанти в неординарній концепції. При виборі враховується і ваш смак, і інтер'єр кімнати. Стильно виглядають маленькі дзеркала, які об'єднуються і складають єдиний ансамбль.

Компанія Decor el Home в Києві допоможе виявити вам талант декоратора. Ви зможете створювати різні композиції, обігруючи сміливі рішення і придумуючи власний дизайн. Робіть це з задоволенням і азартом!