10.02.2022, 16:30

Засіб для миття посуду в домашніх умовах: поради для господинь

Віктор Білий | Всі новини автора
Средство для мытья посуды

Засіб для миття посуду - помічник на кожній кухні. Рідини на прилавках магазинів зазвичай містять багато хімічних речовин, які шкодять шкірі рук, викликаючи різні алергічні реакції та проблеми зі здоров'ям. Однак, вихід є.

Хоча магазинні приваблюють покупців кольором, запахом і «ефективністю однієї краплі», вони не завжди безпечні для навколишнього середовища і здоров'я людини. Часто ці засоби містять ферменти, синтетичні барвники, засоби для видалення іржі, регулятори жорсткості води, етанол, хлорид натрію, оцтову кислоту і консерванти. Саморобний засіб для миття посуду – відмінна альтернатива небезпечної магазинної продукції.

Домашній миючий засіб

  1. Для видалення жиру зі сковороди

Щоб видалити залишки жиру зі сковороди, розріжте картоплину середнього розміру навпіл і очистить її. Потім змастіть нею сковороду, додавши трохи харчової соди.

Для досягнення найкращого результату можна зрізати кінчик картоплі, бо він вбирає бруд. А при необхідності використовуйте і другу половину. Пам'ятайте, однак, що картопля сама по собі не видаляє жир. Він розчиняється, коли картопля змішується з харчовою содою.

Читайте також: Професійне прибирання: як забратися в будинку швидко та ефективно?

  1. Для чищення каструль

Якщо ви хочете видалити залишки їжі та жиру з дна і стінок каструль, візьміть використаний чайний пакетик і протріть їм місця, де скупчився жир – він розчиниться за лічені секунди.

  1. Для миття посуду

Це екологічно чистий мийний засіб відмінно підходить для миття посуду - воно зберігає її як нову. Цей продукт поєднує в собі в'язкі властивості солі з дезінфекційною дією яблучного оцту і лимонного соку.

Він прекрасно знищує бактерії, виводить жир і нейтралізує неприємні запахи. Одним словом, після його використання посуд буде бездоганно чистою.

Читайте також: Як зробити дезінфекційний засіб для рук - домашній рецепт

Інгредієнти:

  • 3 лимони
    200 г солі
    100 мл яблучного оцту
    200 мл води

Як приготувати мийний засіб?

  • Лимони помийте і наріжте невеликими шматочками (шкірку не очищайте).
  • Покладіть нарізаний лимон в блендер, додайте сіль і перемішайте, поки обидва інгредієнти не з'єднаються. Потім додайте оцет, воду і, якщо хочете, ополіскувач для посудомийних машин. Змішайте все, поки не отримаєте однорідну суміш.
  • Вилийте весь вміст в каструлю, поставте на середній вогонь і варіть 15 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб рідина не прилипала до дна каструлі.
  • Через 15 хвилин перелийте отримане мийний засіб в іншу місткість і відставте в сторону. Коли воно охолоне, ще раз розмішайте його (на його поверхні може утворитися товста скоринка).
  • Використовуйте його для щоденного миття посуду.
  • Зберігайте домашнє мийний засіб в холодильнику або в щільно закритому посуді.