16.08.2022, 10:58

Клейові суміші Sopro. Які бувають та для чого використовуються?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

   Кожен власник домашнього стаціонарного басейну точно знає, що встановлення будь-якого домашнього водойму – це довга та непроста робота, оскільки монтаж стаціонарних басейнів включає в себе безліч етапів, одним з яких є облицювання чаші басейну та території навколо нього плиткою, мозаїкою, штучним камінням або будь-яким іншим матеріалом. Для якісної та надійної укладки таких матеріалів використовуються спеціальні суміші, які дозволяють зробити цей процес швидким та простим. Сучасні суміші для вкладання плитки виконані таким чином, що користуватися ними можуть не тільки професіонали, а й новачки у цій справі.

     Сьогодні високим попитом серед власників домашніх басейнів користуються суміші для приклеювання плитки відомого німецького бренду компанії Sopro. Ця компанія вже багато років існує на ринку товарів та встигла завоювати довіру багатьох клієнтів завдяки високій якості та надійності своєї продукції. Клеєві суміші від компанії Sopro – це практичність, надійність і довговічність. В нашому Інтернет магазині ви зможете придбати різноманітні клейові суміші торгівельної марки Sopro: FF 455, FF 450 EXT, FF 450, NO.1 996, NO.1 400 EX, MG-FLEX 669 за найнижчими цінами. Наш Інтернет магазин full-pool.com.ua вже багато часу працює з даною компанію, оскільки вона має всі необхідні сертифікати та може гарантувати відмінну якість та довговічність свого товару.

Що таке клейові суміші від бренду Sopro?

  Клейові суміші від компанії Sopro – це високоякісний клей для плитки, який може використовуватися для облицювання поверхонь, які знаходяться у закритих приміщеннях та на відкритому повітрі. Компанія Sopro випускає безліч різноманітних клеїв, кожен з яких мА відмінну якість та гаранту гарний результат.

     Клей Sopro FF 455 – це тонко- та середньо шарова клейова суміш, яка мА високий рівень еластичності. Цей клей використовується для облицювання поверхонь такими матеріалами як природній камінь, мозаїка, керамічна плитка. Клейова суміш Sopro FF 455 дозволена до використання як у приміщеннях, так і на відкритому повітрі.

Основні характеристики клейової суміші Sopro FF 455:

  • Клей має низький рівень хроматів, що відповідає всім сучасним вимогам;

  • Виготовляється з білого цементу високої якості;

  • Має високий рівень стабільності;

  • Відмінно підходить для приклеювання мармурової плитки та каміння світлих відтінків;

  • Відрізняється відмінною еластичністю;

  • Клей досить легкий в роботі;

  • Підходить для вкладання облицювальних матеріалів на стіни та підлогу;

  • Може використовуватися для облицювання поверхонь, що знаходяться як всередині приміщень, так і на відкритому просторі.

Особливості застосування клею Sopro FF 455:

  • Для облицювання поверхонь такими матеріалами, як природнє каміння, прозора скляна мозаїка, керамічна та кам’яна мозаїка, керамічна плитка, керамограніт, клінкер. Також цей клей може використовуватися для вкладання склоблоків;

  • Для укладання тонкого натурального каменю, який має схильність до деформації та знебарвлення виробник рекомендує застосовувати Sopro Fkm Silver 600;

  • Клей дозволений для використання у сервісних та житлових приміщеннях, для укладання теплої підлоги, для укладання плитки у приміщеннях з високим рівнем вологості повітря, на балконах, терасах, у коридорах.

     Клей Sopro FF 450 EXT – це високоеластична тонкошарова клейова суміш, яка виготовляться на основі цементу. Клей має високий рівень ефективності та застосовується для укладання керамічних облицювальних матеріалів на стіни та підлогу. Також клейова суміш підходить для укладання природнього каміння, нечутливого до фарбування та вкладання керамічної плитки на старі облицювання методом «плитка на плитку». Клейова суміш відмінно підходить для укладання на стіни та підлогу з підігрівом, для облицювання басейнів, балконів та терас.

Характеристики клейової суміші Sopro FF 450 EXT

  • Має відмінну якість та відповідає всім сучасним вимогам;

  • Клей підходить для вкладання плиток великого формату;

  • Містить у своєму складі рейнський трас, який суттєво знижує ризики утворення вапняного вицвітання на затирках;

  • Клей оснащений армованим волокном, що значно підвищу його стабільність;

  • Час висихання клейової суміші становить близько тридцяти хвилин;

  • Прогинання клею становить близько 2,5 мм;

  • Дана клейова суміш має відмінні властивості та дуже зручна в роботі;

  • Клей має низький рівень вмісту хроматів;

  • Клейова суміш може використовуватися як всередині приміщень, так і зовні.

   

 Клей Sopro FF 450 – це сучасна високоеластична клейова суміш, що виготовляться на основі цементу. Клей є досить тонкослойним та простим у використанні. Клейова суміш відповідає всім сучасним вимогам виробництва та має високий рівень якості та надійності, завдяки посиленню спеціальними волоконними добавками. Клей Sopro FF 450 можна використовувати для облицювання поверхонь керамічною плиткою та природнім камінням з низьким рівнем чутливості до фарбування.

     Клейова суміш Sopro FF 450 може використовуватися для облицювання поверхонь жилих приміщень, промислових об’єктів, приміщень з високим рівнем вологості повітря, басейнах. Вкладання плитки за допомогою такого клею може відбуватися на стінах та підлозі з підігрівом, на балконах, терасах, фасадах. Клей дуже простий у використанні та має достатньо довгий період висихання.

      Клей Sopro NO.1 996 – це високоеластична  клейова суміш високої якості, що виготовляться на основі цементу. Суміш має у своєму складі міцні армовані волокна, що робить її ідеальною для вкладання керамічної та кам’яної плитки. Також даний клей може використовуватися в якості клею та затирочної суміші для облицювання поверхонь скляною мозаїкою. Клей Sopro NO.1 996 відмінно підходить для облицювання басейнів та підлоги з підігрівом.

Основні властивості та переваги клейової суміші Sopro NO.1 996:

  • Відповідає всім сучасним вимогам;

  • Має відмінну стабільність навіть при облицювання вертикальних стін;

  • Має довгий час застигання, завдяки чому працювати з ним досить легко;

  • Може використовуватися для вкладання та затирання швів на скляній мозаїці;

  • Можна використовувати для облицювання басейнів;

  • Підходить як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт;

  • Має відмінну якість та надійність.

     Клей Sopro NO.1 400 EX – багатофункціональна високо еластична клейова суміш, що виготовляється на цементній основі. Ця суміш може використовуватися для облицювання різних поверхонь керамічною плиткою та природнім камінням, яке має високий рівень стійкості до фарбування. Виробники рекомендують використовувати такий клей для облицювання басейнів, терас, фундаментів. Також він відмінно підійде для укладання на стіни та підлогу с підігрівом. Можливо також використання такого клею для укладання облицювального матеріалу на вже існуючий методом «плитка на плитку».

     Клейова суміш Sopro NO.1 400 EX має підвищену ефективність до 50 %. Ця клейова суміш є багатофункціональною, оскільки використовувати її можна для укладання тонким шаром, середнім шаром, напіврідким шаром. Окрім того, цю клейову суміш можна використовувати для шпаклювання поверхонь, з шаром до 20 мм. Клей NO.1 400 EX відмінно підійде і для вкладання плитки великого формату.


     Клейова суміш Sopro MG-FLEX 669 – високоякісний тонкошаровий та дуже гнучкий однокомпонентний клей, який виготовляється на основі цементу. Ця клейова суміш розроблена спеціально для укладання плиток великого формату XXXL. Цей клей відмінно підходить для облицювання поверхонь скляною плиткою, керамогранітом, природним камінням, литою кам’яною плиткою.

     Завдяки ефекту розчинної матриці клейова суміш може наноситися на недавно вкладені поверхні, цементні стяжки, стіни та підлогу з підігрівом. Також можливе використання такої клейової суміші на порожнисту підлогу або підлогу з дощок. Клей має відмінні шумоізолюючі характеристики. Такий клей дуже зручний у застосуванні та стійкий до усадки. Клей має відмінну якість та просто незамінний для вкладання крупно габаритної плитки різного розміру.

Як правильно використовувати клейову суміш?


     Якщо ви вирішили самостійно займатися облицюванням власного домашнього водойму та не звертатися по допомогу до професіоналів, то перш за все треба дізнатися як працювати з клейовими сумішами. У першу чергу треба уважно прочитати інструкцію на упаковці з клейовою сумішшю та дізнатися у яких пропорціях треба розводити клей у воді. Далі необхідно підібрати підходящий посуд, налити в нього воду та засипати клейову суміш, та ретельно перемішати усе за допомогою дриля зі спеціальною насадкою – міксер.
     Отримана суміш має бути досить густою та щільною, оскільки наносити її треба буде спеціальним шпателем з зубчиками. Окрім того, рідка суміш буде не такою міцною, а плитка буде триматися гірше. Не варто також і робити занадто густу суміш, оскільки різні види плитки та мозаїки можуть вбирати в себе вологу, що може призвести до відходження плитки від поверхні. Змішувати розчин треба на невеликій швидкості та слідкувати, щоб в ньому не з’являлися бульбашки з повітрям, бо їх наявність може негативно відобразитися на якості вкладання. Пам'ятайте, що при змішуванню клею може підійматися пил, тому обов’язково перед початком робіт одягніть респіратор.

     Недорого придбати якісні та надійні клейові суміші від відомого німецького бренду Sopro ви зможете на сайті нашого Інтернет магазину full-pool.com.ua. Ми пропонуємо своїм покупцям лише відмінну якість та надійність клейових сумішей за найнижчими цінами. З нашими клейовими сумішами ви зможете швидко та легко оздобити власний домашній басейн та зробити його гарним, комфортним та безпечним для використання. Швидко доставляємо товар по всій території України.

теги: