04.10.2022, 23:59

Що таке меблі лофт та в чому їхня особливість

Олег Білоусов | Всі новини автора
меблі лофт

Назва стилю лофт походить від англійського слова «loft» – «горище». Квартири, найчастіше влаштовані у цій частині будівлі, мали характер відкритого, високого простору. Спочатку вони розташовувалися у колишніх виробничих приміщеннях. Перші зразки лофт-квартир можна знайти у Нью-Йорку – у Брукліні та на Манхеттені.

В Україні стиль лофт останніми роками завоював заслужену популярність. І це не дивно, адже він дозволяє інтегрувати в інтер'єр невеликих приміщень все необхідне. Якщо ви шукаєте, де замовити меблі в стилі Лофт у Львові, це можна зробити в майстерні «Кузня Львів». Компанія гарантує якість та відмінний результат, орієнтований на реалізацію ідей замовника.

Чому потрібно вибрати компанію «Кузня Львів»:

  • використання якісних та безпечних матеріалів
  • гарантія на тривалий термін служби виробів
  • індивідуальний дизайн та втілення всіх побажань клієнта
  • доступні ціни за рахунок власного виробництва

Що таке лофт?

Простіше кажучи, лофт – це постіндустріальний житловий простір, що характеризується мінімалізмом і великою простотою всіх елементів, що використовуються. Типові лофт-простори – це дуже високі приміщення з великими вікнами та безліччю точок освітлення. У спрощеному варіанті лофт – це ще й спосіб оформлення звичайних квартир або приватних будинків. При облаштуванні інтер'єрів у стилі лофт використовуються характерні оздоблювальні та будівельні матеріали:

  • бетон
  • метал
  • цегла
  • скло
  • злегка потерте або штучно постарене дерево.

Дуже часто при обробці таких інтер'єрів залишаються незакритими труби, дроти або стельові молдинги, які в суворих умовах набувають більш декоративного характеру.

Особливості меблів у стилі лофт

Це насамперед чудовий вибір для людей, які цінують сучасність індустріального стилю та мінімалізм скандинавського. Меблі в стилі лофт відрізняються строгістю та легкістю поєднання з іншими стилями. Насправді, щоб отримати трохи сучасної елегантності в даній кімнаті або іншому типі простору, вам не потрібно одразу замінювати всі старі меблі на «лофтові» – достатньо розмістити окремі елементи в потрібних місцях: наприклад, невеликі полиці, журнальні столики або стільці. Можливість поєднання меблів лофт з іншими стилями є їхньою великою перевагою.

меблі лофт

Характеристика

По-перше, при виготовленні таких меблів можна використовувати практично будь-який матеріал. Чим простіше форма предмета, тим краще, адже він не «закриватиме» собою інші елементи дизайну інтер'єру. Для меблів у стилі лофт характерний мінімалізм форм та декоративних елементів. Найчастіше такі меблі виготовляються з вторинної сировини або з матеріалів, спеціально зістарених для виготовлення цих меблів. Так, якщо предмет меблів виготовлений із дерева, на ньому обов'язково мають бути подряпини, елементи необробленої фарби або інші ушкодження. Те саме стосується і металевих елементів, що використовуються в конструкції меблів.

Де можна використовувати меблі в стилі лофт

Лофт-меблі чудово поєднуються з іншими стилями оформлення та можуть використовуватися практично в будь-якому просторі. Найчастіше стиль лофт використовується у вітальні квартир та холах офісних приміщень. Однак відмінною ідеєю буде також використання кухонних меблів у стилі лофт, що додасть цьому приміщенню абсолютно нову естетику та іншу атмосферу.

Як використовувати меблі лофт у квартирі

  • При облаштуванні інтер'єру в стилі лофт орієнтуйтеся на помірність. Занадто велика кількість предметів меблів зайве обважуватиме простір, викликаючи ефект, протилежний задуманому.
  • В маленькому приміщенні чудово виглядатимуть багатофункціональні меблі в стилі лофт, наприклад, дерев'яні ящики-шафи, що виконують також функцію сидіння, та підвісні промислові полиці.
  • Якщо ви не хочете змінювати інтер'єр своєї традиційно обставленої квартири, вибирайте одномісні меблі лофт.
  • Відмовтеся від штор та портьєр. Якщо відсутність усамітнення буде для вас проблемою, використовуйте рулонні штори. Бажано нейтральних кольорів – чорного, сірого чи молочного.
  • Індустріальні меблі найкраще виглядають на тлі необроблених, цегляних стін. Якщо у вашому інтер'єрі немає характерної цегли, вибирайте декоративну штукатурку, яка ідеально імітуватиме її структуру.
  • Відмінним рішенням, яке дозволить створити атмосферу лофта у квартирах, є лофтові аксесуари. Дзеркало в мінімалістичній рамі, підвісний світильник або чорно-біла графіка – завдяки лофт-аксесуарам ви зможете змінити вигляд інтер'єру з мінімальними витратами.