20.01.2023, 13:53

Як вибрати ідеальне ліжко для нашої спальні?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Ліжко в спальні відіграє дуже важливу роль, так як це місце відпочинку. Це центральний елемент у кожній спальні, тому воно повинно бути гарним і відповідати облаштуванню та стилю спальні. Широкий асортимент меблевих магазинів може запаморочити голову, тому тут ви можете прочитати, на що звернути увагу при виборі ліжка у Львові, щоб бути справді задоволеним покупкою. 

У цій статті ви дізнаєтеся

  • Який розмір ліжка вибрати?
  • Чи має значення естетика ліжка?
  • Які функції може виконувати ліжко?

Розмір ліжка

Головне, з чим ви повинні визначитися, перш ніж почати пошук ліжка, це його розмір. З цією метою слід виміряти спальню, щоб визначити простір, який ви повинні виділити для вашого спального місця. Каркаси ліжок адаптовані до матраців шириною 80/90 см, 120, 140, 160, 180 і навіть 200 см.

Багато виробників ліжок йдуть назустріч своїм клієнтам і пропонують можливість виготовлення меблів за індивідуальними розмірами. Однак, обравши стандартний розмір ліжка, вам буде набагато простіше підібрати правильний каркас і матрац. Зверніть увагу, що розмір матраца - це розмір 80/90, 120, 140 см тощо. Цей розмір доповнюється шириною каркаса ліжка, яка може відрізнятися в залежності від моделі. 

Естетичність ліжка

В даний час пропозиція ліжок в меблевих магазинах настільки різноманітна, що кожен неодмінно знайде для себе потрібну модель. Ви можете вибрати ліжка з масиву дерева або металеві ліжка в промисловому стилі. Проте вже кілька років величезною популярністю користуються м'які ліжка, які повністю оббиті тканиною або шкірою.

Чому? Тому що, на відміну від дерев’яних ліжок, ви маєте вплив на вибір оббивки, фактури, кольору, що дозволить вам створити персоналізоване ліжко, яке ідеально підходить до вашої спальні. У традиційні спальні, завдяки простому дизайну, відмінно впишуться дерев'яні ліжка. Це позачасовий предмет меблів, який ніколи не вийде з моди. Дерев’яні ліжка найчастіше виготовляють із сосни, ялини, дуба, вільхи чи бука. Їх легко мити, швидко видаляється пил, тому вони є ідеальним рішенням для алергіків.

Функціональність ліжка

Безсумнівно, для багатьох людей, крім естетики меблів, головним питанням є їх зручність у використанні. Ліжко використовується не тільки для сну, ми часто проводимо в ньому час за читанням книги, переглядом телевізора або роботою з ноутбуком. Так що варто звернути увагу на узголів'я. Високе, оббите м'якою тканиною, воно буде не тільки елегантним, але й надзвичайно зручним. Крім того, його можна правильно зігнути, що дозволить вам комфортно читати книгу або дивитися телевізор в ергономічному для хребта положенні.

 

теги: