13.03.2023, 19:13

Вибирай корм своєму домашньому вихованцю правильно 

Ольга Станішевська | Всі новини автора
корм

Ще з дитинства у пам’яті багатьох закарбувалася картина, коли бабуся готувала песику чи котику кашу з м’ясом. Сьогодні ж господарі домашніх тварин все частіше віддають перевагу спеціальному корму. І це не просто модний тренд чи хитрощі маркетингу, а необхідні умови для повноцінного розвитку та здоров’я улюбленців. Спеціалісти не рекомендують без потреби змінювати раціон, тому до його вибору потрібно підійти відповідально. З нашими порадами зробити це буде ізі. 

Чому покупна продукція краще за домашню їжу 

Секрет користі корму для тварин простий — збалансований склад. Щоб ти розумів, у ньому містяться всі необхідні для гармонійного розвитку вихованця вітаміни і мінерали. Можна навіть сказати, що таке харчування для тварин навіть краще за людський раціон. З ним твій улюбленець буде отримувати максимальну користь від спожитого. Готуючи для собачки чи кицьки самостійно, складно вирахувати та забезпечити наявність всіх необхідних поживних речовин. Проте слід розуміти, що не вся покупна продукція є корисною. Все залежить від її складу. 

Де придбати корм своєму вихованцю 

Якщо тобі пощастило стати власником милого кошеняти, грайливого цуценяти, папуги чи навіть домашнього гризуна, потрібно знайти місце, де ти зможеш купувати якісний корм. Вибрати надійний магазин потрібно раз і надовго, щоб кожен раз не чухати потилицю. 

Тим, для кого шопінг в неті став звичною справою, достатньо перейти за посиланням https://avrora.ua/korm-dlya-tvarin/. Мережа мультимаркетів «Аврора» прагне покращувати повсякденне життя своїх клієнтів. Таким способом закупок можна скористатися з метою економії часу та сил. В магазині знайдеться все необхідне для твого улюбленця, ще й можна придбати щось і собі для душі. 

Критерії вибору корму для тварин: що врахувати 

При виборі корму для свого улюбленця слід врахувати: 

  1. Клас продукції — економ, преміум, суперпреміум та холістік. Якщо для тебе важливе здоров’я твого вихованця, не варто купувати економ варіант, хоч і ціна його найпривабливіша. Чим вищий клас, тим якісніші продукти використовуються в процесі виготовлення і тим більше поживних речовин отримає тварина. 
  2. Тип продукції. Це може бути сухий або вологий корм. Перший іде у вигляді гранул. Його легко зберігати та можна купувати великими пакуваннями. Другий продається у порційних пакуваннях, тому його зручно брати з собою в подорож. 
  3. Бренд. Краще віддати перевагу топовим торговим маркам. Відомі виробники дорожать своєю репутацією, тому не будуть пропонувати продукцію низької якості. 

При виборі корму для собаки потрібно врахувати його вік та розміри. Так, цуценяті потрібен спеціальний раціон, який може забезпечити потреби активного організму, що росте. Якщо собака вже поважного віку, його харчування має бути дієтичним. Розмір гранул для різних порід відрізняється. Крім того, деякі види чотирилапих друзів мають схильність до ожиріння. Про це теж слід пам’ятати. 

Склад корму: що потрібно знати 

Ти вже знаєш, що якість такої продукції в першу чергу визначається її складом. Тому треба навчитися його читати. В склад повинні міститися білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінерали. Як правило, вміст складників визначається процентним складом. Якщо немає вказаних відсотків, то першим іде компонент, якого найбільше в складі, а далі за принципом спадання. Корм для наших улюблених собачок чи кішок повинен складатися з таких компонентів: 

  • м’ясо — чим його більше, тим краще; 
  • рослинні білки — як правило, потрібні, щоб скріпити сухі гранули; 
  • овочі — допомагають травленню тваринки; 
  • жири — ідеально, коли вказано, які саме (курячий, лляної олії та ін.); 
  • вітаміни і мінерали — можуть йти в чистому вигляді чи як добавки фруктів, ягід тощо. 

Сухі гранули містять також консерванти. Інакше вони б зіпсувалися. Консерванти бувають синтетичними чи природними. Перші не можуть входити в склад продукції преміум класу. 

Тепер ти знаєш, як правильно вибрати корм для свого улюбленця. Побалуй його смачненьким та корисним! Магазин «Аврора» потурбується, щоб ти мав таку можливість.