21.04.2023, 15:37

Монолітний прозорий полікарбонат: особливості та цінові аспекти

Ольга Станішевська | Всі новини автора
полікарбонат

Неймовірне поєднання міцності металу і прозорості скла – монолітний полікарбонат. Його особливість полягає в тому, що він дуже гнучкий та має низьку вагу. Його часто використовують в будівництві, для декору, приватні особи в господарстві та аграрії. Зовні нагадує звичайне скло, але при цьому дуже міцний та легкий. Виготовляється у вигляді полотна (листа).

Головні особливості монолітного прозорого полікарбонату

Полікарбонат монолітний прозорий це лист, який не має внутрішніх пустот. Завдяки чому, він дуже міцний. Його широко використовують для будівництва різноманітних навісів, козирків та огороджень. У сфері реклами – для сітілайтів. До основних переваг відносять:

  1. ударостійкість;
  2. прозорість більш ніж 90 %;
  3. легша вага (в порівнянні з вагою скла з аналогічною шириною);
  4. стійкість до погодних умов;
  5. стійкість до хімічних речовин;
  6. технологічність.

Розбити або пошкодити монолітний полікарбонат механічним впливом неможливо. Лише з використанням спеціального спорудження або в лабораторних умовах.

Листи з цього матеріалу мають захист від ультрафіолетового випромінювання, навіть при пропускній спроможності понад 90%. Хвилі довжиною 380 нм і менше він не пропускає взагалі. Тому він чудово захищає матеріали від втрати кольору, на який можуть впливати сонячні промені. Саме ця властивість дозволяє експлуатувати монолітний прозорий полікарбонат довше.

Чому ціни відрізняються

Ціни на полотна монолітного прозорого полікарбонату відрізняються і прямо залежать від його товщини. Також при виборі, слід звернути увагу, на те, що на ринку представлені листи різних кольорів, що також може впливати на рівень ціни. При однаковій товщині ціна на прозорий лист буде нижча, ніж ціна на кольоровий. Через те, що для виготовлення кольорових полотен використовують більш сучасні технології і саме виробництво більш затратне.

Тому перед покупкою слід визначитись з метою використання листа, зрозуміти яку товщину необхідно мати (якщо, наприклад це для огорожі, звичайно товщина має бути більша, ніж, скажімо для ігрового автомата).

Одним із головних пунктів, який необхідно розрахувати і врахувати - це розрахунок деформації листа. Виробники вказують, що листи 2 мм мають радіус згинання 20 сантиметрів. Також, треба брати до уваги, що укладання листів повинні бути один на одний (тобто внахлест), тому при розрахунку площини, необхідно додавати приблизно 5 мм в ширину і довжину.

Джерело: https://tmmzahid.com.ua/product-category/polikarbonat/monolitnyj-polikarbonat/