26.04.2023, 17:00

Чому посудомийна машина не запускається

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Посудомийна машина – незамінний побутовий прилад для тих, хто цінує свій час та гроші. Однак може так трапиться, що одного дня посудомийка не ввімкнеться. Насамперед не варто панікувати. Це не знак того, що незабаром побутовий прилад вирушить на звалище. Залежно від причини пристрій можна відремонтувати самостійно або викликати майстра з ремонту посудомийних машин.

Можливі причини поломки

Якщо не запускається посудомийна машина або посудомийка блимає та не вмикається, проблема може бути через:

  1. Перетиснутий або пошкоджений електричний кабель. Для перевірки шнура потрібний мультиметр. Якщо була виявлена частина, що перегоріла, рекомендується замінити весь старий кабель на новий.
  2. Запобіжник, що згорів. Для перевірки запобіжників необхідно розібрати посудомийну машину. Вони розміщені під піддоном в насосі для циркуляції води. Використовуючи мультиметр, необхідно перевірити опір. Якщо виявлено несправність запобіжника, слід придбати аналогічний оригінальний елемент та замінити його.
  3. Несправність замка дверей. Якщо затвор на дверцятах вийшов із ладу, тоді необхідно підібрати потрібну деталь та замінити її.
  4. Поломка кнопки живлення. Про причини виходу з ладу кнопки живлення можуть свідчити її западання чи бовтання. У такому разі виходом буде заміна чи коригування цього елемента.
  5. Несправність програмного керування. Якщо блок керування не працює, це є серйозною та дорогою поломкою, проте щоб зберегти посудомийку, його необхідно повністю замінити.
  6. Згорілий двигун або реле. Якщо є підозри, що перегорів мотор чи реле, потрібно розібрати посудомийну машину та перевірити запчастини за допомогою мультиметра. Якщо ці деталі справді вийшли з ладу, їх теж потрібно замінити.

 

Ремонт посудомийних машин – досить складний процес, і щоб відремонтувати пристрій, необхідні певні знання та досвід у цій галузі. Якщо ви не впевнені, що зможете відремонтувати самостійно, краще відразу звернутися до фахівців, щоб уникнути додаткових проблем та пошкоджень.

 

ПКСС: послуги з ремонту посудомийних машин

Якщо вам потрібний ремонт посудомийки вдома, звертайтесь до Першої Київської Сервісної Служби (https://kyiv-service.com.ua/). Досвідчені фахівці якісно відремонтують обладнання. До того ж ви можете привести пристрій у сервісний центр, що розміщений за адресою: м. Київ, вул. Литвиненко-Вольгемут, 3. Також ПКСС надає послугу термінового ремонту посудомийних машин: майстри полагодять вашу побутову техніку вже в день звернення.