Якими можуть бути десерти на замовлення
Немає нічого кращого за десерт для доповнення святкового столу чи чаювання з гостями. Сучасні види солодощів мають настільки естетичний вигляд, що часто використовуються як подарунки чи для організації окремого кенді-бару під час гучних святкувань. Різні десерти можна купувати з доставкою, вибираючи між готовими варіантами, або роблячи індивідуальні замовлення у кондитерів.
Різновиди десертів
Основне призначення десертів — створити приємні смакові відчуття після основної трапези. З розвитком кондитерського мистецтва створено безліч видів солодощів, зокрема без цукру, що дозволяє використовувати продукт як самостійний перекус.
До популярних різновидів десертів належать такі:
- Торти. Багатоярусні вироби з різноманітними типами коржів, начинки, крему, фруктових чи горіхових прошарків.
- Бенто-торти. Альтернатива класичним солодощам. Мають невелику вагу — від 300 до 500 грамів. У їхньому складі відсутні борошно, рафінований цукор, лактоза та глютен.
- Мафіни та кекси. Мініатюрні версії тортів з начинкою або без, котрі подаються в індивідуальному упакуванні, використовуються під час оформлення столу на виїзних заходах.
- Пудинги та заварні креми. Відрізняються щільною молочною основою за рахунок додавання спеціальних загусників. Можуть доповнюватись фруктами, горіхами чи насінням.
- Тістечка. Порційні десерти, які мають безліч форм та видів. Розрізняють пісочні, заварні, мигдальні, повітряні, бісквітні. Часто ласощі виконують роль тематичних солодощів.
- Чизкейки. Створюються на основі різноманітних сирів та цукру, вершків, яєць, фруктів чи ягід, а як корж використовується роздроблене печиво, що дозволяє готувати їх без випічки.
- Пироги. Відрізняються великою кількістю начинки, бувають як відкритого, так і закритого типу.
- Печиво. Традиційне доповнення до кави або чаю, яке має безліч форм, текстур, інгредієнтів, начинки.
- Цукерки. Створюються шляхом кристалізації цукру з додаванням шоколаду, мармеладу, горіхів.
- Шоколадний фондан. Це традиційний кекс, котрий всередині має шоколадну начинку з рідкою текстурою, що виливається в тарілку за натискання.
Як вибрати десерт
Варто враховувати тип свята, його оформлення та смакові вподобання гостей. Наприклад, для гендер-паті підійде торт із рожевим чи блакитним кремом. Для святкування у вузькому колі можна замовити бенто-торт — оригінальний та вишуканий. Правильно вибраний десерт стане ідеальним завершенням будь-якого святкового заходу. Серед усієї різноманітності солодощів важливі майстерність кондитера та якість продуктів, які використовуються.