27.11.2023, 18:58

Якими можуть бути десерти на замовлення

Немає нічого кращого за десерт для доповнення святкового столу чи чаювання з гостями. Сучасні види солодощів мають настільки естетичний вигляд, що часто використовуються як подарунки чи для організації окремого кенді-бару під час гучних святкувань. Різні десерти можна купувати з доставкою, вибираючи між готовими варіантами, або роблячи індивідуальні замовлення у кондитерів.

Різновиди десертів

Основне призначення десертів — створити приємні смакові відчуття після основної трапези. З розвитком кондитерського мистецтва створено безліч видів солодощів, зокрема без цукру, що дозволяє використовувати продукт як самостійний перекус.

До популярних різновидів десертів належать такі:

  1. Торти. Багатоярусні вироби з різноманітними типами коржів, начинки, крему, фруктових чи горіхових прошарків.
  2. Бенто-торти. Альтернатива класичним солодощам. Мають невелику вагу — від 300 до 500 грамів. У їхньому складі відсутні борошно, рафінований цукор, лактоза та глютен.
  3. Мафіни та кекси. Мініатюрні версії тортів з начинкою або без, котрі подаються в індивідуальному упакуванні, використовуються під час оформлення столу на виїзних заходах.
  4. Пудинги та заварні креми. Відрізняються щільною молочною основою за рахунок додавання спеціальних загусників. Можуть доповнюватись фруктами, горіхами чи насінням.
  5. Тістечка. Порційні десерти, які мають безліч форм та видів. Розрізняють пісочні, заварні, мигдальні, повітряні, бісквітні. Часто ласощі виконують роль тематичних солодощів.
  6. Чизкейки. Створюються на основі різноманітних сирів та цукру, вершків, яєць, фруктів чи ягід, а як корж використовується роздроблене печиво, що дозволяє готувати їх без випічки.
  7. Пироги. Відрізняються великою кількістю начинки, бувають як відкритого, так і закритого типу.
  8. Печиво. Традиційне доповнення до кави або чаю, яке має безліч форм, текстур, інгредієнтів, начинки.
  9. Цукерки. Створюються шляхом кристалізації цукру з додаванням шоколаду, мармеладу, горіхів.
  10. Шоколадний фондан. Це традиційний кекс, котрий всередині має шоколадну начинку з рідкою текстурою, що виливається в тарілку за натискання.

Як вибрати десерт

Варто враховувати тип свята, його оформлення та смакові вподобання гостей. Наприклад, для гендер-паті підійде торт із рожевим чи блакитним кремом. Для святкування у вузькому колі можна замовити бенто-торт — оригінальний та вишуканий. Правильно вибраний десерт стане ідеальним завершенням будь-якого святкового заходу. Серед усієї різноманітності солодощів важливі майстерність кондитера та якість продуктів, які використовуються.

теги: