17.07.2024, 15:12

Які меблі вибрати для нової квартири?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Купівля меблів — це важливий крок, який вимагає ретельного планування та обдумування. Меблі не тільки повинні відповідати функціональним потребам, але й гармонійно вписуватися в загальний інтер'єр вашого житла, створюючи затишну та комфортну атмосферу. Перш ніж робити цей важливий вибір, варто задати собі кілька ключових питань.. Магазин “Люкс-Меблі” пропонує якісні, сучасні меблі в Тернопілі за доступними цінами. Вони спеціалізуються на ортопедичних матрацах, ліжках та інших меблях. Їх інтернет-магазин дозволяє купувати меблі без посередників, що забезпечує мінімальну націнку. Доставка доступна по всій Україні.

Чому ви хочете купити меблі?

Вам потрібні більш зручні меблі, ніж ті, які у вас зараз є? Ви щойно переїхали в нову квартиру і шукаєте меблі, хай то сучасні столи та стільці або сучасні меблі для вітальні? Ви шукаєте спосіб заповнити порожнечу у своїй квартирі, щоб заповнити порожній простір?

Подумайте над цими запитаннями та дайте на них відповідь. Тоді ви зможете піти на крок далі. Обрані вами меблі будуть радувати вас довгі роки.

Візуалізуйте свою кімнату

Уявіть свою кімнату в найближчому майбутньому. Хто користується кімнатою, для якої ви купуєте меблі? Чи буде він відчувати себе комфортно? Чи всі елементи кімнати підходять один одному? Пам’ятайте, що те, що підходить одній людині, може не підходити іншій, особливо коли кімнатою користується вся сім’я.

Важливі запитання

Купуючи диван, наприклад, в розстрочку або за готівку, запитайте себе: чи будете ви користуватися ним час від часу? Або він призначений для тривалого сидіння перед телевізором, відпочинку, дрімоти чи навіть для нічного відпочинку? Якщо відповідь ствердна, то потрібно подбати, перш за все, про те, щоб диван був зручним. Як часто вас відвідують друзі та родина? Якщо досить часто, не варто купувати маленький диван, на якому можуть розміститися тільки дві людини.

Скільки у вас місця в кімнаті?

Важливо скільки у вас насправді простору, яке можна використати під новий предмет меблів. Кімната повинна бути зручною, і ви повинні легко пересуватися. Відстані між людьми в кімнаті, що сидять на стільцях або кріслах, повинні забезпечувати комфортну розмову.

Найкраще, якщо відстань буде такою, щоб коли ви сідаєте на край сидіння і простягаєте до себе руки, ви можете торкнутися кінчиками пальців людини, яка сидить поруч. Відступ від цього правила можливий у випадку приміщень з більшою площею.

Які кольори повинні домінувати в цій кімнаті?

У вас вже є ідея гармонійного поєднання кольорів, яке прикрасить кімнату? Новий предмет меблів повинен вписуватися в існуючий порядок кімнати, але не тільки наповнюючи його, але і збагачуючи.

Гармонійне ціле

Подивіться на співвідношення кольорів, текстур і форм, які наповнюють вашу кімнату. Зробіть так, щоб вони гармоніювали однією спільною рисою. Це може бути колір, візерунок, будь-що, що обертається навколо певної ідеї та об’єднується в одне чітке ціле.

Додаткові поради:

  • Купуйте меблі модульними секціями, щоб мати можливість міняти їх розташування в міру потреби.
  • Вибирайте меблі нейтральних кольорів, щоб легко їх комбінувати з іншими предметами інтер'єру.
  • Додайте аксесуари, щоб зробити вашу кімнату більш затишною та персоналізованою.

Ці кілька порад повинні вам допомогти. Не обов'язково строго дотримуватися наведеної вище схеми, не завжди можна узгодити всі елементи.

теги: