22.08.2024, 13:39

Як вибрати люстру: ідеальні варіанти стельових світильників для вашого дому

Ольга Даниленко | Всі новини автора
люстра стельова

Освітлення має велике значення в побуті, тому що не завжди світла з вікон достатньо, щоб виконувати навіть звичайні справи, не кажучи вже про більш делікатні. Люстра стельова виправить ситуацію та додасть достатньо світла. Вибір виробу варто розпочинати з вивчення стилю самої кімнати, її площі та загального оформлення. Розповідаємо, як вибирати стельові світильники правильно, щоб вони виглядали вишукано, мали практичний функціонал та забезпечували мешканців оселі яскравим і комфортним освітленням.

Критерії вибору стельової люстри 

Перед тим як купити стельові світильники, зауважте, що для різних приміщень потрібна різна кількість світла, наприклад, в спальню, де переважно відпочивають, застосування виробу з кількома плафонами буде не доречним. Найкраще підійде м'яке освітлення, яке не напружує зір та дозволяє комфортно відпочивати. 

Як вибрати люстру для стелі та на що звернути увагу? Перш за все врахуйте кілька параметрів:

  1. Зверніть увагу на тип кімнати (вітальня, кухня, кабінет, дитяча). Залежно від цього обирайте відповідний виріб. Для кабінету, наприклад, не потрібне яскраве світло, достатньо розсіювання від одного великого плафону, тому що за роботою використовуються альтернативні варіанти – підлогові або настільні світильники.
  2. Врахуйте площу приміщення. Підберіть розмір виробу, вирахуйте максимальний розмір світильника. Для цього складіть дві цифри (ширину та довжину кімнати в метрах) й отримане число помножте на 10. Це і буде максимальним діаметром люстри в сантиметрах.
  3. Тип стелі може бути різним (гіпсокартон, натяжна ПВХ, пофарбована стеля). На звичайну пофарбовану поверхню не складно підібрати люстру: підійде будь-яке кріплення, форма та кількість плафонів. На стелю з натяжною плівкою підходить виріб з опущеними донизу плафонами, розміщувати світильник потрібно якомога далі від плівки та не використовувати у побуті лампи розжарювання.
  4. Зверніть увагу на стиль інтер'єру. Ковані елементи – античний стиль, яскраві орнаменти – етнічний стиль. Використання металу і скла, строгих геометричних ліній говорить про наявність стилю під назвою «хай-тек», класика характеризується симетричністю, наявністю плафонів. вензелів, золота і бронзи.

Для маленьких кімнат використовуйте один секрет дизайнерів: вибирайте люстру для стелі з плафонами, спрямованими в різні сторони або в стелю, так ви можете візуально збільшити ваш простір.

Замовити люстру в інтернет-магазині Sofitsvitlo

В інтернет-магазині «Софіт Світло» представлено багато варіантів люстр під стелю – від класичного дизайну до хай-теку та арт-деко. Тут кожен може купити те, що подобається. Отже, настав час вибрати відповідний продукт та замовити його онлайн з доставкою. Якщо хочете отримати справжній та якісний світильник за оптимальною ціною, зверніться до сайту перевіреного продавця. Транспортування відбувається по всій Україні, і товар не змусить себе довго чекати.

теги: