19.09.2024, 17:59

Бортики в ліжечко — важливий елемент для створення затишного та безпечного простору для малюка

Ольга Даниленко | Всі новини автора
бортики в ліжечко

Хвилюєтесь перед зустріччю із новонародженим? Ми впевнені, що все буде ідеально, як ви того хочете. А чи все ви придбали для цього?

Як щодо бортиків в дитяче ліжечко? Бортики - це бар’єр між вашою дитиною і ліжком. Ви, як майбутні батьки неодмінно зацікавлені в тому, що ваша дитина була у безпеці. Бортики використовують, для того, щоб маля під час сну не нашкодило собі вдаряючись об прути ліжка. Саме бортик у дитяче ліжечко допоможе запобігти травмуванню й ударів об жорсткі стінки ліжка.

Найчастіше ми отримуємо питання: бортики це безпека чи навпаки? Бортики в дитяче ліжечко можуть бути, як корисним придбанням, бо захищає дитину під час сну, так і можуть становити небезпеку. Небезпечним може бути той момент, коли малюки впираються в бортик носиком і можуть застрягти там або навіть мати проблеми  із диханням. Слід дуже ретельно обирати безпечні бортики у ліжечко для новонародженого, які будуть міцно кріпитися до прутиків ліжечка і не матимуть маленьких і небезпечних деталей. Бо такі, на перший погляд, безпечні дрібниці можна відірвати та навіть проковтнути.

Також для безпеки вашої дитини важливо своєчасно очищувати бортики від забруднень і прати, щоб виріб не встигав накопичувати у собі пил. Змінюйте бортики у разі наявних пошкоджень. Під час догляду за бортиками користуйтеся порадами та інструкціями вказаними на пакуванні або етикетці виробу. Це допоможе зберегти первинний вигляд ваших бар’єрів, а також за допомогою правильного догляду бортики будуть слугувати вам як найдовше.

Під час вибору бортика у дитяче ліжечко в онлайн чи офлайн магазинах, уважно дивіться на тканини та наповнювач виробу. Слід надавати перевагу якісним та натуральним матеріалам. Пріоритетніше повинні бути вироби з льону, мусліну, бавовни. За допомогою натуральних матеріалів ви можете уникнути алергічних реакцій у вашого малюка. Авжеж, важлива і м’якість бар'єра для того, щоб запобігти можливим травмам. Однак, пам’ятайте що виріб має з’явитися у дитини у певний вік або тільки при постійному нагляді дорослих. Ці міри безпеки пов’язані з тим, що немовля може мати проблеми з диханням, бо може під час сну упертися носиком у бортик. Якщо ви й досі не впевнилися у необхідності придбання даного текстилю для своєї малечі, то слід звернутися за порадою від матусь у котрих вже були бар’єри для ліжечка, а ще краще взяти консультацію з цього питання у свого сімейного лікаря.

Взагалі сучасні виробники все частіше використовують гіпоалергенні матеріали, що не може не тішити. Тому кожні з батьків, чи ті хто ними незабаром стане, або якщо ви хочете придбати бортики на подарунок - сміливо обирайте підходящий для себе варіант. Є різноманітний вибір для дівчаток, для хлопчиків та нейтральні варіанти. Бажаємо легкого вибору!