11.09.2022, 00:33

Чому варто вчити англійську?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Знання іноземних мов є не лише неоціненною перевагою, а й необхідним елементом професійного та особистого життя. Саме тому у нашій країні велика увага приділяється полімовній освіті. Англійська мова зараз є найбільш широко використовуваною іноземною мовою у всьому світі. Її знають близько 1,5 мільярда людей із різних континентів. Онлайн-школа Englishdom https://www.englishdom.com/ua/corp/ пропонує курс корпоративної англійської мови, після якої ви впевнено зможете продовжити роботу або влаштуватися в компанію вже зі знанням мови.

10 причин, з яких англійська дійсно необхідна

Ви можете навчатися за кордоном

Всесвітньо відомі університети мають дуже привабливі англомовні програми спеціально призначені для студентів з інших країн. Щоб мати змогу навчатися за межами України, треба добре знати хоча б одну іноземну мову. Навчання у закордонному виші – це не лише шанс познайомитися з іншою культурою, цікавими місцями чи людьми, а й спосіб досягти успіху. Престижне навчання за кордоном гарантує отримання роботи мрії. Вони також відкривають доступ до широкого спектра знань, які навчають людей.

Ви маєте шанс виїхати за кордон назавжди

Вивчення англійської мови – чудовий помічник для людей, які мають намір переїхати в іншу країну або виїхати за кордон. Знання, наприклад, основ мови полегшує вам попадання в нове середовище. Ви знайдете роботу, познайомитеся з новими людьми та легко відкриєте для себе культуру обраного місця.

Ви знайдете добре оплачувану роботу, що приносить задоволення. Навіщо потрібна корпоративна англійська?

Роботодавці постійно підвищують свої очікування щодо майбутніх працівників. Більшість із них розраховують на знання англійської мови. Для того, щоб знайти роботу, що добре оплачується, і мати можливість розраховувати на можливість просування кар'єрними сходами, знайомство з нею необхідне. Вільне використання цієї мови в усному та письмовому мовленні дозволяє зайняти високе та відповідальне становище в компанії. Пам'ятайте, що в епоху глобалізації, що прогресує, навіть невеликі компанії починають відкриватися для західних країн і вести там свій бізнес. З цієї причини співробітники повинні знати корпоративну англійську мову.

Важливо, що цю мову можна використовувати практично скрізь. Такі країни, як Китай, Індія та Японія є новим ринком, відкритим для співпраці з нашою країною. Однак знайти співробітників, які володіють місцевими мовами, складно, а єдиний спосіб спілкування з представниками компаній цих країн — англійська. Роботодавці вимагають не лише володіти цією мовою, а й мати можливість писати електронні листи англійською.

Ви познайомитеся з цікавими людьми та їх культурою

Познайомитися з цікавими людьми можна будь-де, для цього навіть не обов'язково виїжджати за кордон. Щоб познайомитися з громадянином іншої країни, вам знадобиться лише відповідний додаток для телефону або доступ до Інтернету. Знайомитись із цікавими людьми тепер набагато простіше, ніж раніше. Інтернет-мережа пропонує великі можливості. Є багато способів завести нових друзів, наприклад, популярні сайти соціальних мереж, чати або різні види месенджерів. Саме тому варто знати англійську мову, щоб мати можливість вільно спілкуватися з людьми з усієї земної кулі.

Ви тренуватимете свій мозок

Вивчення мови – відмінна вправа для вашого мозку. Найкраще розпочати свою пригоду з нею ще в дитинстві, хоча вивчити мову ніколи не пізно. Мовна школа спрямовує свою пропозицію всім людям, які хочуть покращити свої навички спілкування англійською мовою. Цікаво, що вчені довели, що вивчення іноземних мов здатне протидіяти розвитку хвороби Альцгеймера. Завдяки цьому розпочинати навчання варто навіть на пенсії.

Ви розширите свій кругозір

Вивчаючи англійську в мовній школі, ви почнете мислити аналітично. Це пов'язано з граматичними конструкціями, які вимагають деякого роздуму перед їх вживанням. Якщо ви вже володієте англійською мовою, ви не думаєте українською, а починаєте будувати пропозиції англійською мовою. Це впливає на те, як ви мислите. На думку дослідників, при мисленні іноземною мовою залучені інші області мозку, ніж читання рідної мови.

Ви можете робити покупки на закордонних сайтах

Покупки в Інтернеті для багатьох є звичайною справою. Таким чином, ви зможете купити все необхідне швидко, зручно та недорого. Закордонні магазини мають безліч чудових можливостей, завдяки яким ви можете купувати речі дешевше, ніж в Україні. Крім того, продавці з інших країн також можуть пропонувати товари, яких немає в нашій країні або які важко дістати. Замовлення з іноземних сайтів може виявитися проблематичним, особливо для людей, які не говорять англійською. Вивчаючи англійську мову, ви легко знайдете цікавий товар та здійсните вдалу покупку.

Ви отримаєте доступ до великих знань

Багато матеріалів, особливо наукових, доступні лише англійською мовою. Дослідження, курси, книги, статті, інтерв'ю – звичайно можна перекласти самому, але це може бути досить складно та довго. Статистика показує, що більша частина всіх вебсайтів англійською мовою. Якщо ви знаєте англійську, ви можете дивитися, слухати та читати багато контенту.

Ви розумітимете діалоги у фільмах та тексти улюблених пісень

Фільми іноземними мовами завжди озвучуються українським телебаченням. Однак переклад не завжди досить гарний. Часто висловлювання невірні та їхній зміст втрачається. Оригінальна версія - відмінний спосіб краще зрозуміти персонажів і дізнатися більше про їхні історії. Крім того, це чудова можливість вивчити англійську мову, а також дізнатися більше про американську чи англійську культуру.

Варто пам'ятати, що не кожна книга, фільм чи серіал мають свій переклад українською мовою. Твори можуть іноді втрачати цінність через переклад. З цієї причини найкраще знайомитися з ними в оригінальному варіанті, в якому не буде перепусток чи погано перекладених жартів, приказок чи анекдотів.

Ви підвищите впевненість у собі та подолаєте свої страхи

Мовний бар'єр є суттєвим обмеженням у різних сферах життя. Це може позбавити кожного радості життя та знизити впевненість у собі. Вміння спілкуватися дозволяє відновити віру у свої здібності та є початком прагнення до досягнення інших цілей та мрій. Вивчення іноземної мови – чудове рішення для всіх, хто любить дзвінки. Вільне володіння мовою змусить вас почуватися впевненіше, задоволеніше та незалежно. Куди б ви не вирушили, вас не хвилюватиме мовний бар'єр.