20.08.2020, 20:08

Як зібрати дитину у перший клас

Татьяна Землянко | Всі новини автора
девочка

Зібрати дитину до школи не просто навіть досвідченим батькам. А першокласника слід не просто зібрати, а й підготувати - морально і фізично. Тому батькам потрібно враховувати всі нюанси. Сьогодні ми розглянемо докладніше, що конкретно потрібно для майбутнього школяра.

Насамперед слід сісти і уважно скласти список і тільки потім відправлятися по магазинах. Було відмічено, що першим завжди купують ранець, тут потрібен серйозний підхід. Ранець, тим більше для першокласника, повинен бути безпечним, багатофункціональним і якісним. Найкращий варіант - ортопедична спинка, і це в обов'язковому порядку, тому що вона повністю повторює анатомічну будову спини дитини.

Зовнішній вигляд портфеля для майбутнього школяра також дуже важливий. Купуйте ранець та інші приладдя разом з дитиною, з огляду на його думку, тоді він буде із задоволенням всім цим користуватися.

Читайте також: Як зібрати дитину до школи правильно?

Шкільна форма

Для початку слід дізнатися норми вимоги у школі, яку ваша дитина буде відвідувати. Вибирайте форму з міцного, зносостійкого матеріалу, адже шкільна форма, особливо штани у хлопчиків, піддаються сильному механічному впливу. Всі речі міряйте на дитину в обов'язковому порядку. 

Змінне взуття підбирайте першокласнику зручне, щоб легко взуватися. Вибираючи спортивне взуття, слід враховувати, що дитина буде у ньому активно рухатися, а значить - воно не повинно бути громіздким і важким. Це можуть бути легкі кросівки або мокасини, йому в них не тільки займатися, а й носити з собою, бажано на липучці, для зручності малюкові.

Канцтовари і зв'язок

Не обов'язково купувати дитині дорогу ручку, беріть звичайну кулькову, не механічну, тому що він її швидко зламає і буде відволікатися, щоб поклацати. Пенал-органайзер підходить ідеально для першокласника: в ньому все на своїх місцях, він не буде плутатися і довго шукати потрібну річ. Не варто купувати канцтовари з яскравими малюнками, брелоками - вони тільки відволікають від навчання. Беріть все з запасом: ручки, олівці, зошити, лінійки, ластик, адже перший час у малюків зазвичай все ламається і втрачається. Наберіться терпіння, адже маленькі учні тільки роблять перші кроки в шкільний світ.

У вашої дитини починається нове життя, мабуть, саме час для придбання мобільного телефону. Це повинна бути проста модель тільки для зв'язку.

Перші рекомендації ви отримали, тепер озброївшись терпінням, починаємо готувати дитину до школи - літо стрімко закінчується.