31.10.2020, 17:50

Нетрадиційне використання традиційних напоїв

Ольга Ранська | Всі новини автора
чай

Деякі з нас люблять пити чай, інші вважають за краще порадувати себе чашкою ароматної кави, деякі п'ють чисту воду і більше нічого. А чи знаєте ви, що ці, та й інші напої, не обмежуються властивістю бути тільки напоями. Вони мають багато способів застосування, про які ми мало що знаємо. Яке можна знайти застосування найбільш споживаних напоїв, ми з'ясуємо нижче.

Чай

Чай є одним з найздоровіших напоїв в світі. Налічується близько 1500 різних видів чаю. Проте, чай може також бути використаний як очищувач. Його добре використовувати для чищення килимів, освітлювання дерев'яні підлоги, а також меблів. Крім того, за його допомогою можна видалити жирні відбитки пальців на склі та зробити його блискучим, видалити плями на раковині. Чай в пакетиках також можна використовувати для поглинання запахів в холодильнику.

Кава

Кава є найпопулярнішим напоєм в світі та другим з найбільш споживаних напоїв у світі. Він містить антиоксиданти та інші поживні речовини, які можуть допомогти знизити ризик розсіяного склерозу, запобігти неврологічні захворювання. А ще кави може бути великою підмогою в збереженні комфорту і чистоти в вашому домі. Так само, як і чай, – це прекрасний освіжувач для холодильника. Кавова гуща – відмінне засіб для чищення для посуду від жиру і бруду. Вона також може бути використана в якості добрива для кімнатних рослин та як скраб для шкіри під час прийняття душу.

Вино

Вино використовується в якості інгредієнта при приготуванні багатьох страв, так як додає їм аромату та неповторного смаку. Крім того – це прекрасне доповнення до їжі. Додатково за допомогою вина можна видалити сліди від овочів і фруктів. Біле вино добре справляється з жирними плямами. Вино також може допомогти зменшити ризики серцевого нападу, якщо приймати його в певних кількостях.

Молоко

Молоко – це напій, багатий живильними речовинами та хороше джерело кальцію, який робить наші кістки міцними і допомагає уникнути ризику захворіти на остеопороз. А ще це прекрасний засіб для видалення плям фарби. У разі, якщо ваш одяг забруднилася чорнилами, ви можете використовувати молоко, щоб розчинити пляму перед пранням, не зашкодивши тканині. Воно також може бути використано для полірування срібла та додання блиску шкіри. Також було доведено, що молоко є відмінним зволожувачем для шкіри і допомагає зберегти блиск і здоров'я вашого волосся.

Горілка

Горілка – один з найпопулярніших алкогольних напоїв, який використовують у створенні коктейлів. У побуті горілка може бути використана для полірування меблів в будинку, миття вікон, допоможе продовжити життя зрізаних квітів, боротися з надокучливими комахами. Крім того горілка – відмінне дезодоруючу засіб для ніг, полоскання волосся з додаванням горілки зберігає їх блиск, а компреси з горілки заспокоюють зубний біль.