29.11.2020, 14:52

Як зберігати зимові речі влітку

Ольга Ранська | Всі новини автора

З настанням весняного тепла ми з радістю прощаємося з набридливою зимовим одягом – шубами, пальто, дублянками, пуховиками. Намагаємося швидше заховати їх в шафу і забути. Але якщо ми хочемо, щоб речі прослужили нам ще не одну зиму, необхідно знати, як правильно зберігати сезонні речі. Як все-таки правильно підготувати свій теплий одяг до заслуженого «літнього відпочинку»?

Яким способом зберігати хутряні та шкіряні вироби

  • Перед тим як заховати речі, їх необхідно почистити і просушити. Робити це треба в приміщенні, яке відмінно провітрюється, при цьому уникати попадання прямих променів сонця. Чистку виробів з хутра можна довірити рукам професіоналів – віддати в хімчистку, а можна почистити в домашніх умовах. Дорогі хутряні речі краще все-таки здати в хімчистку. А, наприклад, манжети і коміри з присутністю хутра можете сміливо почистити самі. Для цього беремо сипучі продукти (крохмаль, манну крупу), посипаємо ними хутро, залишаємо на годину, а потім добре струшуємо. Таким способом ми почистимо хутро і приберемо специфічний запах.
  • Щоб наш шкіряний плащ або курточка мали «блискучий вигляд» їх потрібно протерти збитим яєчним білком, гліцерином, вазеліном або касторовою олією. А можна скористатися спеціальним просоченням.
  • Оптимальна температура, при якій зберігають хутряні вироби, повинна становити 4-7 градусів. А позаяк цілком ймовірно в домашніх умовах ми не в силах підтримувати таку температуру, а річ дуже дорого коштує, то краще її здати в спеціальну камеру зберігання, яка цілком ймовірно повинна бути в приміщенні хімчистки або дорогому хутряному магазині. При таких умовах ваша шубка в наступному сезоні буде виглядати як новенька.
  • У поліетиленових пакетах зберігати речі не рекомендується, позаяк в них одяг «не дихає». Краще зберігати речі в прохолодному темному шафі в спеціальних чохлах з натуральних тканин – бавовняних або лляних. Всередину разом з одягом потрібно обов'язково покласти будь-який засіб від молі, якbq потрібно міняти регулярно. Дуже зручно і практично зберігати об'ємні зимові речі у вакуумних мішках.

Як правильно зберігати пуховики і куртки

  • Перед тим, як заховати такі речі, їх потрібно випрати в пральній автомат – машинці при температурі 30 градусів, при цьому застебнувши всі наявні блискавки, гудзики і кнопки. Дуже брудні місця попередньо потрібно випрати вручну.
  • Куртки з наповнювачем з синтепону іноді при пранні можуть втратити свій вигляд. Аби цього не сталося, перед запуском прання в барабан пральної машинки потрібно покласти пару тенісних м'ячиків. При пранні вони не дадуть наповнювача зім'ятися в підкладці.
  • Куртки з синтепоновим наповнювачем стираються при температурі 30 градусів в пральній машині із застосуванням м'яких миючих засобів з використанням функції додаткового полоскання, щоб уникнути мильних розлучень.
  • Після прання речі потрібно добре струсити, щоб повернути їм первісний вигляд. Пуховики та куртки зберігайте на відповідній за розміром вішалці в шафі, одягнувши зверху спеціальний мішок для зберігання і засобом від молі.
  • Пальто прати не рекомендується, позаяк після прання воно може втратити форму і зовнішній вигляд. Тому віддайте його в хімчистку, а зберігайте в спеціальному мішку разом із засобом від молі.