06.12.2020, 21:31

Правильне розставляння розсаджувальних карток

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Розсаджувальні картки — маленькі, але дуже необхідні предмети. Це мініатюрні листівки, складені навпіл, які підписують і ставлять навпроти місця певного гостя.

Для чого потрібні розсаджувальні картки?

Картки для розсадження гостей або, як їх ще називають, — банкетні картки, іменні, гостьові — необхідні для того, щоб ваш гість на банкеті сіл саме на те місце, яке ви для нього приготували. Це підкреслює особливе доброзичливе ставлення до гостя, що безсумнівно приємно будь-якій людині. Розсаджувальні картки дозволяють уникнути різних неприємних ситуацій, коли гості з особливих причин не можуть сидіти поруч.
Ці картки потрібно розставляти на столах згідно з планом посадки гостей ще до того, як вони почнуть з'являтися в банкетному залі. Про це потрібно заздалегідь домовитися з менеджером ресторану або весільним розпорядником. Щоб гості не збилися з пантелику і не заблукали, необхідно розставляти на столах навпроти кожної тарілки персональні картки з ім'ям, прізвищем або іншим зверненням.

 

Під час виконання разсаджувальних карток можна проявити фантазію, тому що вони можуть бути будь-якими за формою і кольором, але бажано, щоб ці картки, весільні запрошення та інші листівки були виконані в одному стилі.
Картки необхідно розставляти праворуч від кожного приладу на столі, біля келиха або тарілки. Картки для розсадження гостей краще прикрасити красивою весільної брошкою і покласти на тарілку, також можна прив'язати їх шовковою стрічкою до серветок, можна прикріпити їх до келихів за допомогою красивих ланцюжків. Це все можна здійснити відповідно вашим смакам і уподобанням, а також проявивши творчий підхід.

Як розсадити гостей?

Ваше весілля — чудове свято, і не дивно, що Вам хочеться, щоб все було просто ідеально. Необхідно заздалегідь подбати про те, щоб ваші гості теж відчували себе комфортно на цьому святі. Для цього їх необхідно за банкетним столом розсадити правильно. Бажано поруч розсаджувати людей одного покоління, у яких схожі інтереси. Наприклад, за одним столом можна посадити родичів, за іншим — друзів, за третім — колег по роботі й так далі. Щоб гості відчували себе вільно і розкуто, посадіть молодь за одним столом, а старше покоління — за іншим. Не потрібно забувати про те, що картки з іменами значно спрощують спілкування ваших гостей, які бачать один одного в перший раз. Звертаючись на ім'я до співрозмовника, їм буде набагато простіше зав'язати розмову. Чудова атмосфера свята, веселощі й відмінний настрій у вас і ваших гостей забезпечені вам на цілий день!