12.05.2021, 15:03

Як вибрати дитячу коляску: 5 порад

Віктор Білий | Всі новини автора

Коляска - важлива покупка в списку речей, які потрібні дитині. Вона може допомогти вирішити багато повсякденні проблеми. Завдяки їй ви зможете безпечно і комфортно насолоджуватися прогулянками на свіжому повітрі разом з малюком.

Тому варто уважно поставитися до вибору. Що слід враховувати при адаптації коляски до ваших потреб і можливостей, читайте нижче.

Як правильно вибрати коляску

Коляски бувають різні. Виробники впроваджують новинки, що відповідають віку дитини, але комфортну і безпечну коляску знайти не так-то просто. Потрібно переконатися у високій якості та перевірити всі елементи, щоб заощадити час і гроші.

  1. Визначте бюджет

Уточніть для себе, скільки грошей ви готові витратити на покупку коляски. Деякі моделі підходять тільки для прогулянок, інші більш універсальні, і, звичайно ж, вони відрізняються вартістю. Перші дешевше і здатні стати відмінним помічником під час повсякденних виходів на свіже повітря. Такі моделі відрізняються простотою, практичністю, компактністю, зручністю, невеликою вагою і привабливим дизайном.

Універсальні коляски більші за розміром і дозволяють носити з собою аксесуари для догляду за дитиною. Таким чином, одне вкладення може вирішити багато проблем батьків, включаючи походи по магазинах, і забезпечити безліч переваг і довговічність.

Читайте також: Дитяча коляска Britax - комфорт і безпека вашого малюка

  1. Потреби дитини

Для новонароджених дітей вибирайте коляску, в якій малюкові буде комфортно лежати. Дитині трохи старше потрібна коляска зі зручною спинкою, яку можна відкинути мінімум на 150 градусів.

Після шостого місяця життя малюк вже контролює свою голову. Тому спинка повинна дозволяти йому приймати різні положення.

  1. Функціональність

Якщо ви живете за містом або часто гуляєте по місцях з нерівною поверхнею, вибирайте коляску з хорошою амортизацією і можливістю блокування передніх коліс (якщо вони поворотні). Якщо ви живете в місті, зверніть увагу на маневровність коляски завдяки переднім поворотним колесам і легкості зіткнення, наприклад, під бордюрами.

Функціональність стосується також складання і розкладання коляски і її розмірів. Складання рами не повинно бути проблемою, інакше через кілька місяців вона стане для вас розчаруванням.

  1. Матеріал

Часта зміна погоди, дощі або різке Сонце впливають на якість прогулянок, тому робіть ставку на легкі водонепроникні матеріали. При цьому коляска повинна важити від 5 до 10 кг плюс вага дитини. Здається, трохи, але якщо ця вага планується довго переносити, це може стати проблемою. Коляска також повинна бути безпечною, легкою і комфортною в управлінні.

Висота рами зазвичай стандартна, але високим батькам припаде до душі рама з регульованою висотою.

Найкраще поєднання - це зовнішній матеріал, який буде легко чистити, і внутрішня оббивка з бавовни, що забезпечує циркуляцію повітря. Ручки можуть бути оброблені матеріалом з екошкіри, щоб рука не зісковзувала. Крім того, потрібно, щоб їх можна було легко і швидко очистити.

Читайте також: Вибираємо універсальну дитячу коляску

  1. Безпека

Найголовніший критерій вибору коляски - безпека. Вона не повинна нахилятися під тиском рук батьків або через підвішування сумки для коляски. Крім того, вона повинна мати ремені для малюка, щоб захистити його від випадання. Гальма і система блокування коліс повинні працювати бездоганно. Подбайте про те, щоб ваша дитина була в безпеці та ні в якому разі не вислизнув зі свого транспорту.

теги: