01.11.2021, 11:42

Поради для діджеїв-початківців

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Хороший ді-джей повинен мати великі знання про музику, мати можливість швидко приймати рішення про те, як змішувати та грати кращі хіти сьогоднішнього дня і навіть ретро. Якщо ви маєте велику любов до музики всіх видів, і ви хочете вдихнути життя в заходи, ви можете розглянути питання про те, щоб стати DJ.

Для початку, ви повинні отримати деякий досвід, ви можете зробити це, граючи в місцевому клубі або, можливо, навіть займатися в домашніх умовах. Все починається із практики. Більшість успішних ді-джеїв розпочали свою кар'єру, маючи своє власне обладнання та добре розвиваючи свої навички.

Збір обладнання

Ви повинні мати базове обладнання діджея. Спочатку ви можете взяти у знайомих якесь обладнання для досвіду, але було б набагато краще інвестувати у свій власний набір. Основи включають:

  • Дві вертушки або CD плеєри
  • Навушники
  • Мікшер із двома або більше каналами
  • Динаміки

Купити своє власне обладнання може бути досить дорогим, тому потрібно пробувати різні варіанти апаратури та лише потім робити покупку.

Програмне забезпечення

Якщо у вас є обладнання, наступний крок: покращення музичних ресурсів з надійним програмним забезпеченням. Це дозволить вам мати доступ до цілого ряду музичних файлів на вашому ноутбуці, які можна використовувати на додаток до тем на ваших компакт-дисках або вінілових платівках.

Практика

Ви повинні виділити час, щоб практикуватися та отримати навичку роботи ді-джея. Дізнайтеся, як успішно змішувати треки, як ви можете перейти від однієї пісні до іншої. Деякі діджеї мають свої біти, попередньо записані в домашніх умовах.

Рекламування себе

Приєднайтесь до музичних спільнот у соцмережах та на сайтах. Спробуйте бути ді-джеєм на вечірці в інших, ходіть у клуби та інші музичні місця в місті, щоб дізнатися, чи можна любителям виступати в них. Таким чином, ви отримуєте можливість практикуватися та стати відомим серед певного кола людей.

У соцмережах викладайте відео із заходів, на яких ви грали. Це може додати приплив людей, які можуть зв'язатися з вами та дізнатися про ваші послуги. Ви можете почати з малого, і працювати для вашого шляху до вершини.

Підказки

  • Не інвестуйте в дороге обладнання, якщо ви новачок. Краще просте, але функціональне.
  • Дізнайтеся більше про різні музичні жанри: техно, джунглі, хіп-хоп, транс, електро, брейкбіт, даунтемпо, дабстеп та інші.
  • Навчайтеся у досвідчених ді-джеїв.
  • Замість того, щоб зосередитись лише на одному жанрі, ви повинні спробувати стати багатожанровим DJ. Ви отримаєте більше можливостей та більше потенційних клієнтів.
  • Залишайтеся у зв'язку з поточними тенденціями музики.
теги: