21.12.2021, 22:46

Користь дидактичних матеріалів з математики в дошкільному віці

Олег Білоусов | Всі новини автора
математика у дошкільному віці

Математика вважається «королевою наук». Батьки та вчителі піклуються про те, щоб складний світ чисел та цифр був знайомий дитині з раннього віку. Саме тому в дитячих садках проводяться перші уроки математики. Посібники з категорії «математика» можна використовувати під час дошкільних занять, а також вдома, під час індивідуальних ігор з дитиною. Дуже корисними в цьому процесі будуть кольорові кубики, навчальні дошки, ваги, шаблони, блоки з цифрами, а також освітні мультимедіа.

В рамках дошкільного розвитку математичних навичок діти навчаються, набувають певних навичок та розвивають відносини в суспільстві. З точки зору батьків, математика в дитячому садку і на початку школи має мало спільного з тією версією математики, яку ми знаємо і використовуємо в дорослому віці. З іншого боку, при підготовці занять важливо вміло адаптувати рівень і метод переданих знань до віку, потреб та індивідуальних здібностей дитини.

Як навчити дитину рахувати

Навчитися рахувати для дітей – велика проблема, але при правильному виборі матеріалів або навчальних посібників це може стати веселою грою й проходити в невимушеній та доброзичливій атмосфері. Завдання з математики для дошкільнят слід підбирати таким чином, щоб дитина ставилася до них як до забави. Саме тому компанія «Європейська дидактика» вже більше 15 років створює допоміжні матеріали для полегшення навчального процесу. Сучасні засоби для навчання допоможуть полегшити роботу вихователів та викладачів, а також поліпшити закріплення матеріалу у малюків.

Серед асортименту компанії можна знайти товари для різних вікових категорій учнів. Є пристосування як загального користування, так і окремі навчальні матеріали для вивчення певного предмета. Також тут можна знайти різні комплекти, розраховані на клас, пару або групу учнів, а також для індивідуального навчання.

Вся продукція повністю відповідає педагогічним вимогам та має свідоцтво МОНУ про відповідність. Запропоновані вироби вчать додаванню та відніманню, розвивають уяву й дозволяють звикнути до цікавого світу математичних задач.

Користь дидактичних матеріалів у навчальному процесі

Навчальні посібники цієї категорії – це барвисті, веселі та безпечні іграшки для дітей, завдання яких – вчитися. Сучасні роздаткові матеріали дозволяють дитині самостійно створювати набори, рахувати або групувати схожі фігури. Навички та звички, вироблені в ранньому віці, в майбутньому призведуть до кращого засвоєння математичних знань й розуміння простих правил рахунку, таких як додавання та віднімання.

У дитячому садку повинні бути створені умови для правильного, радісного використання математики як в експериментах, так і в повсякденній діяльності. На основі математичних ігор і занять дитина розвиває наступні математичні області:

  • орієнтація в просторі,
  • ритми і ритмічна організація часу,
  • перерахунок об'єктів,
  • додавання і віднімання, ділення на кілька,
  • кардинальні і порядкові числівники.

Конкретні цілі:

  • удосконалювати вміння користуватися порядковими числами,
  • використовувати вивчені цифри й числа,
  • поєднувати кількість елементів з графічним позначенням – цифрою,
  • складати й віднімати предмети за заданою кількістю,
  • взаємодіяти в групі та обмінюватися інформацією.
теги: