25.10.2022, 13:09

Особливості використання алюмінієвого плінтусу у комерційних приміщеннях

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Алюмінієвий плінтус – це сучасне та дуже привабливе з точки зору функціональності та естетики рішення для оформлення стику між стіною та підлогою. Їх активно використовують у приватних будинках, котеджах та квартирах. Але ще актуальнішими вони є для нежитлових приміщень. Розглянемо, які переваги використання алюмінієвого профілю у медичному центрі або в торговому залі магазину.

Особливості алюмінієвого плінтусу

Алюмінієвий плінтус виконує ті самі функції, що й традиційні або пластикові аналоги. Він маскує стик між стіною та підлогою, а також дефекти укладання підлогового покриття, які будуть виникати навіть при найбільш акуратній та професійній роботі. Окрім того, за ними приховують електрокомунікації та кабелі інтернету, тим самим захищаючи їх. Але алюмінієві моделі мають набагато більший запас міцності, що забезпечує їх ключові конкурентні переваги.

Вимоги до оформлення комерційних приміщень

У комерційних приміщень є особливо високі вимоги до санітарної гігієни та вибору облицювальних матеріалів, предметів побуту та інтер’єру. Вони щодня приймають сотні, а то й тисячі різних людей, які контактують між собою та можуть поширювати інфекційні хвороби, тому прибирати у нежитлових приміщеннях потрібно частіше і з використанням спеціальних дезінфікуючих засобів. А ще великий потік людей створює велике навантаження на елементи інтер’єру та оздоблення.

По цим причинам алюмінієві профілі ідеально підходять для встановлення на об’єктах комерційної нерухомості:

  • Довговічність та надійність. Вони прослужать десятки років навіть із урахуванням підвищеного навантаження, характерного для громадських місць із великим потоком людей;

  • Стійкість до впливів зовнішніх факторів. Вони не бояться фізичних та механічних впливів, зокрема ультрафіолету, перепадів температур, ударів тощо;

  • Антикорозійні властивості. Тобто вони не бояться води;

  • Можливість мити із використанням хімічних речовин та проводити дезінфекцію;

  • Простота прибирання. Вологе прибирання можна роботи щодня.

Окремо відзначимо переваги плінтусів прихованого монтажу. Вони встановлюються в одній площині зі стіною, і відсутній зазор між перекриттям та самим профілем. При використанні звичайних конструкцій якраз ця щілина є головним пилозбірником у приміщеннях. А її відсутність означає, що пилу буде меншу – йому просто нема де накопичуватись.

теги: