27.04.2023, 00:53

Коляска для дитини: поради, як зробити правильний вибір

Олег Білоусов | Всі новини автора
коляска

Купівля коляски, як правило, є одним із найважливіших моментів для майбутніх батьків. Виробники дитячого "транспорту" готові запропонувати безліч варіантів: від стандартної коляски-люльки для новонароджених до універсальних колясок 3 в 1, які вже крім люльки мають в комплекті прогулянкове сидіння та автокрісло. Останнім часом багатофункціональні моделі користуються великою популярністю, оскільки однією покупкою можна вирішити проблеми на 3-4 роки наперед.

У чому переваги колясок 3 в 1?

Варіант возика 3 в 1 – це повний комплект: коляска люлька, прогулянкове сидіння та хороше автокрісло. Можна сказати, що, зупинивши свій вибір на ньому, у вас вже є все, що потрібно. Багато моделей даної категорії мають практично всі риси ідеальної коляски:

  • швидке складання до компактних розмірів з прикріпленим до рами прогулянковим сидінням,
  • люлька, яка легко складається в «млинець»,
  • кнопки з функцією пам'яті,
  • сидіння, розміри якого не обмежують свободу рухів дитини,
  • добра амортизація та колеса для кожної місцевості.

Крім того, варто враховувати, що в одноцільових моделях для з'єднання рами з автокріслом необхідні спеціальні перехідники, а в наборах 3-1 вони зазвичай входять в комплект і окремо купувати нічого не потрібно. Таким чином, до коляски можна буде легко прикріпити дитяче автокрісло.

Завдяки наявності в одному комплекті коляски 3 в 1 зазвичай виробляються в одному фасоні та кольорі. Завдяки цьому всі елементи підходять один до одного. Звичайно, у них є свої переваги та недоліки. Комплекти 3 в 1 розрізняються за вагою окремих деталей, найчастіше в сумі вище ніж одноцільові коляски. Але водночас вони прості у використанні та управлінні, практичні та естетичні.

Однак при виборі коляски для дитини необхідно враховувати багато факторів.

Безпека

Це найважливіший чинник, тож починати треба саме з нього. Коляска повинна бути оснащена п'ятиточковими ременями безпеки, що ефективно захищають дитину від падіння з сидіння. Хороші гальма також необхідні, щоб за необхідності можна було її швидко зупинити. Також велике значення має тип тканини, з якої виготовлено оббивку та дах. Матеріал повинен бути повітропроникним, але разом з тим захищати дитину від вітру, УФ-променів та дощу.

Крім того, зверніть увагу на колеса. Вони повинні гарантувати добре зчеплення, тому при покупці обов'язково перевіряйте тип протектора та їх розмір. Колеса можуть бути виготовлені зі спеціального поролону або гуми. Поролонові більш стійкі до пошкоджень та більшого кручення, тому добре працюють у міському просторі. З іншого боку, гумові колеса гарантують кращу амортизацію, що позначається на комфорті дитини під час їзди, особливо якщо ви збираєтесь ходити піщаними або ґрунтовими доріжками.

Розміри

Дуже важливим фактором є габарити коляски та вага. Майте на увазі, що пристойний візок може важити понад 25 кілограмів. Якщо ви мешкаєте в багатоквартирному будинку без ліфта, піднятися навіть на кілька ступенів може бути досить складно. Обов'язково перевірте вагу окремих елементів та не забудьте додати до них вагу дитини. Адже при перенесенні коляски потрібно почуватися максимально впевнено.

З цієї причини важливо, щоб коляска мала легку алюмінієву раму. Якщо ви часто подорожуєте машиною, перевірте розміри рами у складеному вигляді та подивіться, чи можна зняти колеса – це полегшить транспортування.

Другий важливий момент – пора року, коли народиться малюк. Якщо, наприклад, дитина народилася у вересні, навряд чи вона пересяде у прогулянкову коляску взимку. Тому в цьому випадку дуже важливий розмір люльки: для дітей з великою вагою при народженні або тих, хто не може сидіти самостійно, взимку люлька повинна бути досить просторою.

Функціональність

Перед покупкою також варто зіставити габарити коляски із шириною ліфта та сходів. Від цього буде залежати, чи зможете ви дозволити собі придбати модель більшого розміру, або ваш вибір буде дуже обмежений. Важливим є і механізм складання та розкладання коляски. Він має працювати плавно та інтуїтивно. В ідеалі візок можна скласти однією рукою.

Є також багато індивідуальних параметрів. До них відносяться, наприклад, розмір кошика для покупок під сидінням або додаткові аксесуари. Також важливо мати можливість встановити люльку на різній висоті або сидіння в різних напрямках: тоді ви зможете мати постійний візуальний контакт з дитиною. За різниці в зрості людей, які гуляють з дитиною, важливо відрегулювати висоту напрямної. Важливою буде також можливість встановити підніжку в колясці на потрібному рівні. Багато коляски мають навіси від сонця, що розширюються та прибираються. Також абсолютно необхідне регулювання ременя безпеки.

теги: