18.01.2024, 17:35

Корпоративні подарунки для співробітників: яким правила слід врахувати

Подарунки - це складна тема. Вони можуть принести багато радості, але, з іншого боку, небажаний подарунок може мати ефект, протилежний очікуваному. У тексті нижче ми пропонуємо, як уникнути цієї пастки, даруючи корпоративні подарунки своїм співробітникам.

Майстерня подарунків – це інтернет-магазин, який пропонує корпоративні подарунки оптом для чоловіків, жінок, дітей співробітників та на всі випадки життя.

Вигода для компанії від корпоративних подарунків

Є багато статистичних даних, які підтверджують, що подарунки для співробітників підвищують мотивацію співробітників і сприяють позитивній атмосфері на роботі. Механізм простий - подарунок є формою вдячності.

Завдяки цьому компанія показує, що співробітник – це не просто черговий елемент в Excel. Це відчуття вдячності перетворюється на підвищення продуктивності, покращення самопочуття та більшу схильність залишатися на поточній роботі.

Звісно, ​​подарунки самі по собі не замінять базових моментів, які найбільше впливають на самопочуття та мотивацію співробітників – справедливу систему оплати праці та преміювання, підтримку високої організаційної культури та створення доброзичливої ​​атмосфери на роботі.

Підбір корпоративних подарунків для співробітників

Коли дарують подарунки, найголовніше - це задоволення одержувача. Це загальне правило, яке також стосується професій. Згідно з опитуванням, проведеним Snappy серед американських співробітників, 8 з 10 респондентів хоча б раз у житті отримували небажаний подарунок від компанії. Наведені нижче поради полегшать вам вибір відповідного подарунка.

Запитайте у співробітників

Дізнатися переваги та смаки окремих співробітників складно, але можливо. Проведення опитування серед вашої команди може допомогти вам вибрати правильні подарунки. Наприклад, ви вже знаєте, що будете дарувати подарункові картки співробітникам. У рамках опитування ви можете запитати їх про послуги та продукти, якими вони користуються найчастіше. Для одного чудовим подарунком стане підписка на Netflix, для іншого — карта зі знижками. Сприятливий час для проведення такого типу опитування – коли працівника прийнято на роботу. Ви можете зробити це за допомогою простого та безкоштовного інструменту Google Forms.

Вибирайте універсальні рішення

Якщо запитати думку співробітників неможливо, то можна вдатися до універсальних рішень. 

Вам не потрібно слідувати шаблону

Корпоративний подарунок не обов'язково повинен являти собою якийсь предмет, закритий в коробку з бантом.

Майте міру

Подарунок не обов'язково повинен бути особливо вишуканим або смішним. Роботодавці часто припускають, що подарунок повинен бути “випадковим”, і шукають щось “кумедне”. Іноді буває, що кінцевий ефект далекий від задуму. Окрім того, що почуття гумору – справа індивідуальна.

Не йдіть легким шляхом

Зрештою, важливе задоволення одержувача, а не того, хто дарує. Тому ставитися до подарунків як до способу позбутися від гаджетів компанії, які лежать на складі, не буде хорошим рішенням. 

Подумайте про досвід розпакування

Досвід розпакування, тобто враження від відкриття коробки, є важливим елементом самого подарунка. Варто ретельно упакувати подарунок (це не означає, що він повинен бути загорнутий в кілька шарів паперу, стрічок і бантиків). Часто достатньо мінімалістичних, але елегантних рішень.

Додайте кілька добрих слів

Відповідно до дослідження, опублікованого в Strategic HR Review, форма вдячності, яка найбільше подобається працівникам, — це просто слова. Тому до подарунка варто прикріпити листівку з короткою подякою за вашу прихильність та/або словами вдячності за виконану роботу.

Корпоративні подарунки - це ефективний спосіб показати співробітникам свою вдячність і мотивувати їх до подальшої роботи. Однак важливо вибрати подарунки, які будуть доречними та приємними для одержувачів.