26.01.2024, 23:41

Якою має бути бізнес-фотосесія

Для побудови персональної кар'єри або підвищення іміджу компанії обов'язково потрібна бізнес-фотосесія. Ця процедура дозволяє отримати якісний пакет різнопланових знімків, створених спеціально для вирішення низки маркетингових завдань.

Представники компанії продакшн-студія InLight PRODUCTION наголошують, що ділові портрети є важливим елементом сучасного бізнесу. Використання цього типу контенту дозволяє суттєво підняти особистий/корпоративний імідж бренду. Але щоб отримати дійсно якісні знімки, які принесуть бажаний результат, важливо відповідально підійти до цього процесу.

Ключові секрети успішної бізнес-фотосесії

Важливо докласти значних зусиль при реалізації проекту, оскільки його успішне втілення визначатиме остаточний результат та ефективність подальшого використання. Якісні, а головне продумані фотографії дозволяють наголосити на естетиці, надійності та особистісні цінності. Щоб досягти бажаного, потрібно виконувати покроковий чек-лист та звертати увагу на предметну зйомку https://production.inlight.com.ua/object/.

Ціль

Насамперед потрібно чітко розуміти, для чого потрібна фотосесія і який має бути кінцевий результат. Також важливо продумати, які емоції має викликати знімок у цільової аудиторії. Відповіді на ці питання суттєво спростять завдання у підборі деталей. Саме на цьому етапі можна зрозуміти, де саме буде проведена зйомка: офіс, виробничий цех, вулиця, кабінет.

Одяг

Для більшості людей бізнес-фотосесія обов'язково має проводитись у костюмі. Незважаючи на шаблонність, але це так, оскільки лише класичний строгий одяг може наголосити на авторитетності. При цьому в процесі зйомки не зайвим буде зміна сорочок, краваток, піджаків та декоративних елементів.

Кольорова гама

В наш час переважання чорних кольорів в одязі не є актуальним. Топовим рішенням ділового дрес-коду для чоловіків та жінок вважається темно-синій. Іноді допускаються яскравіші забарвлення костюмів: червоний або жовтий. Все ж таки в процесі підготовки не зайвим буде зазирнути в модні журнали та акцентувати свою увагу на актуальних світових трендах. Звичайно ж, можна одягнути чорний костюм, але розбавити його якимось яскравішим елементом: сорочка, блузка, шарфик, краватка.

Мейк ап

Сучасне обладнання та коригування фото – могутня річ, але не всесильна. Фотощопом можна підправити недоліки та провести доопрацювання, але намалювати ідеальне обличчя з нуля не вийде. Відповідно має бути хоча б базовий макіяж. Додатковий грим буде актуальним і для чоловіків, що дозволить підкреслити стиль та характер.

Міміка

Обличчя має бути розслаблене, відкрите та доброзичливе. Звичайно ж, розпливатися в усмішці не варто, але й надмірна брутальність не завжди актуальна. За зразок можна взяти вираз Джоконди. При цьому потрібно демонструвати впевненість та рішучість.

Як підготуватися до бізнес-фотосесії

Якщо з особистою підготовкою все зрозуміло, потрібно визначитися з не менш важливим моментом – підготовка локації. Варіанти приміщень для проведення фотосесії:

  • для ділового портрета керівника найкращим рішенням стане робочий кабінет або офісне приміщення.
  • щоб передати атмосферу підприємства та показати людину знаходиться у своїй сфері, можна зробити фото на виробничому фоні.
  • залежно від тематики та спрямованості діяльності компанії, зйомку можна провести на міських вулицях.

При цьому бізнес-фотосесія не має суворих обмежень щодо жанру. Класичним варіантом для надання строгості образу є портрет на сірому, чорному або білому тлі. Для створення іміджевих портретів можна орендувати на годину студію у стилі «офісу» та відзняти необхідний матеріал.