Парафінотерапія для рук в домашніх умовах

Ольга Станішевська | Всі новини автора

З приходом холоду шкіра на наших руках стає сухою, шершавою, вона обвітрюється і лущитися, втрачає гладкість і шовковистість. Це викликає дуже неприємні відчуття. Але є спосіб, як повернути молодість і красу нашим ручкам. Потрібно тільки раз в тиждень проробляти деякі приємні процедури і шкіра рук буде завжди ніжною, м'якою, приємною і не залежати від пори року у того, що відбувається за вікном. Однією з таких процедур може служити парафінотерапія.

Як діє парафін на шкіру

Під дією парафіну шкіра рівномірно прогрівається, що призводить до пом'якшення ороговілого шару, відкриття сальних залоз, підвищення потовиділення. Клітини шкіри звільняються від токсинів і краще засвоюють корисні речовини.

Завдяки властивостям парафіну прекрасно відновлюється водний баланс шкіри рук. Виводяться всі шкідливі речовини, а корисні речовини засвоюються.

Процедуру парафінотерапії особливо корисно проводити в осінньо-зимовий період, коли шкіра рук потребує додаткового зволоження.

Парафінотерапія протипоказана:

  • людям з серцево-судинними захворюваннями,
  • хворих на діабет,
  • людям з виразками,
  • ушкодженнями на руках і іншими захворюваннями шкіри.

Тому перед тим, як проводити таку процедуру, необхідно проконсультуватися з лікарями. <

Скраб і крем перед парафінотерапією

Спочатку потрібно приготувати домашній скраб:

в рівних частинах змішуємо сухе молоко з вівсяними пластівцями, додаємо трішки харчової соди і дрібну морську сіль, кілька крапель оливкової олії. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Отриманим скрабом протираємо руки, роблячи легкий масаж, тим самим забираючи ороговілі частинки шкіри. Витираємо ручки.

Приготуємо домашній крем:

Далі потрібно нанести крем. Його теж можна приготувати самому

змішуємо в рівних частинах (беремо за все по 1 столовій ложці) розтоплений на водяній бані бджолиний віск, масло обліпихи і календули. Додаємо вітамін А і Е по п'ять крапель. Перемішуємо. Виливаємо в суху баночку з-під будь-якого використаного крему.

Щільно змащуємо ручки нашим кремом. Піднімаємо руки вгору і круговими рухами втираємо крем, розігріваємо руки, щоб кінчики пальців стали теплими. Розминаємо кожен пальчик, зв'язуємо ручки в замок і вигинаємо долоньки.

Процедура парафінотерапії

Після цього переходимо безпосередньо до самої процедури парафінотерапії.

На водяній бані розтоплюємо спеціальний косметичний парафін, він повинен бути приємним на дотик. Занурюємо ручку в розтоплений парафін три - п'ять разів, після цього швидко одягаємо на руку поліетиленовий пакет, а зверху одягаємо теплу рукавицю.

Аналогічно повторюємо і з іншою рукою.

Тримаємо парафін 20-30 хвилин. Після цього знімаємо рукавиці.

Шкіра рук буде м'яка, гладка і ніжна.