Макіяж для проблемної шкіри

Ольга Ранська | Всі новини автора
макияж для проблемной кожи

На жирну шкіру дуже складно наносити косметику. Але якщо у вас шкіра такого типу, то це зовсім не означає, що треба назавжди забути про макіяж. Просто необхідно знати, що саме добре поєднується з таким типом шкіри. Використовуйте наші поради, і у вас ніколи не буде проблем з нанесенням макіяжу.

Етап 1: очищення

Перше, що потрібно зробити перед нанесенням макіяжу, – це очистити шкіру. Для даної процедури підійде очищаючий тонік або міцелярна вода. Змочуємо ватний тампон рідиною та акуратно протираємо обличчя. Це дасть нам можливість очистити обличчя від нанесеного раніше крему, бруду та всіх виділень сальних залоз. Позаяк на жирній шкірі макіяж тримається не так довго, як нам би хотілося, то запорука ідеального макіяжу – добре очищена шкіра.

Для жирної та комбінованої шкіри потрібно використовувати максимально легкий зволожуючий крем, який буде злегка зволожувати шкіру та не буде її навантажувати. Тому краще брати креми на водній основі гелевою текстури. В іншому випадку під макіяж в якості основи можна використовувати сироватку гелевою текстури, яка буде зволожувати, захищати та відновлювати вашу шкіру. Якщо у вас є бази під макіяж для жирної шкіри, використовуєте їх.

Етап 2: нанесення макіяжу

кабуки

Далі приступаємо безпосередньо до нанесення макіяжу. Беремо тональний крем на водній основі без усіляких масел та блискіток з матуючим ефектом і наносимо його на шкіру обличчя. Найкраще це робити за допомогою пензлика, який називається кабукі. Легкими рухами розподіляємо крем по обличчю, добре вирівнюючи нерівності шкіри. За рахунок такого пензлика макіяж буде триматися довше і виглядати набагато краще, візуально згладжуючи поверхню шкіри, що для жирної і комбінованої шкіри дуже важливо.

Далі використовуємо коректор рідкої текстури, яким маскуємо прищики, висипання по шкірі, пігментні плями, темні зони під очима. Наносимо коректор на проблемні зони та легкими рухами пальців розтушовуємо його на шкірі.

Після того, як ми замаскували всі проблемні місця на шкірі, що робимо далі? Беремо пудру знову ж для жирної та комбінованої шкіри з матуючим ефектом розсипчастого виду. Така пудра лягає на шкіру тонким шаром, не навантажує шкіру і при цьому виглядає максимально натурально. Можна користуватися прозорою пудрою, яка добре закріплює макіяж і вам не потрібно буде підбирати колір. Наносити пудру потрібно тонким шаром і не перестаратися у нанесенні.

Після таких процедур наше обличчя виглядає повністю матовим, максимально натурального кольору. Якщо є така необхідність або вам потрібно підкреслити область вилиць, то наносимо матовий коректор світло-коричневого кольору.