Секрети краси: домашні скраби для тіла

Ольга Ранська | Всі новини автора
домашние скрабы для тела

Жінка у будь-якому віці мріє виглядати привабливою, красивою та бажаною. Позаяк вік жінки видає стан її шкіри, особливо в старшому віці, то першочергове завдання жінки – це правильний догляд за шкірою. Одним з безлічі інструментів краси вважається саме такий засіб, як скраб. Але не обов'язково витрачати великі гроші на дорогі засоби. У домашніх умовах при мінімальних зусиллях та з того, що є під рукою, можна зробити прекрасний домашній скраб, який за своїми корисними властивостями буде у багато разів перевершувати магазинний.

Що потрібно знати про скраби

Користуватися скрабами потрібно тільки після того, як ви добре розпарити своє тіло, тобто після прийняття ванни, це значно поліпшить результат – шкіра буде виглядати доглянутою і природною. Ще більшого ефекту можна досягти, якщо користуватися скрабами перед сном. Після кожної такої процедури ваша шкіра зможе відпочити від зовнішнього впливу. Застосовувати скраби для тіла потрібно не більше одного-двох разів на сім днів. Постійне застосування даного косметичного засобу порадує вас підтягнутою, гладкою, бархатистою шкірою. А також значно поліпшить її колір.

Рецепти домашніх скрабів

  • Рецепт 1. Склад: по 1 столовій ложці мелкоізмельченних вівсяних пластівців і мигдалю, 2 столові ложки жирних вершків. Інгредієнти ретельно перемішуємо і акуратно наносимо масажними рухами на підготовлену шкіру. Залишаємо його на 3 хвилини. Після чого змиваємо теплою водою без використання мила та наносимо зволожуючий крем.
  • Рецепт 2. Подрібнюємо цедру одного цитрусового (лимона, апельсина, грейпфрута, що вам більше подобається), додаємо буквально трішки води, добре перемішуємо та отримуємо відмінний скраб, який тонізує шкіру і надає їй свіжість та легкість.
  • Рецепт 3. Беремо оливкову олію і цукор в такій кількості, щоб при перемішуванні виходила своєрідна кашка. Наносимо таку суміш на ті місця, де є целюліт, добре масажуємо. Змиваємо теплою водою.
  • Рецепт 4. Беремо в рівних частинах кавову гущу, жирну сметану і мед. Ретельно розмішуємо і круговими рухами наносимо на заздалегідь підготовлену шкіру, масажуємо дві хвилини і змиваємо теплою водою. Такий домашній скраб ідеально підійде для чутливої і сухої шкіри.
  • Рецепт 5. Потрібно взяти дві частини меду та додати одну частину кориці (порошку). Перемішати, нанести отриману суміш на шкіру, залишити на три-п'ять хвилин і все змити теплою водичкою без мила.
  • Рецепт 6. 3 столові ложки свіжомеленої кави, 4 столові ложки жирних вершків, сметани або йогурту. Всі складові перемішати та нанести круговими рухами на зволожену та чисту шкіру. Проробляємо таку процедуру протягом 10 хвилини змиваємо теплою водою.
теги: