Ризики косметичної хірургії

Ольга Ранська | Всі новини автора
риски косметической хирургии

Багато людей лягають під ніж у прагненні стати «красивіше», в надії жити більш наповненою і щасливим життям. Проте, рішення хірургічним шляхом змінити свою зовнішність може мати як негативні, так і позитивні результати. Деякі після косметичної хірургії можуть подобатися собі, інші можуть ненавидіти, але чоловіки та жінки в країнах по всьому світу використовують різні форми косметичної хірургії, щоб змінити спосіб свого життя, відчувати себе якось по-іншому, набагато впевненіше. 

Хто вибирає пластичну хірургію

Знаменитості, музиканти і навіть політики витрачають величезні суми грошей, намагаючись бути привабливим для масової аудиторії. У повсякденному житті люди постійно турбуються про свою зовнішність. Сьогоднішнє суспільство диктує, як ми повинні дивитися на інших, і це визначає думку інших людей про нас самих. Деякі дослідження показують, що в сучасному суспільстві привабливі люди, як правило, займають добре оплачувані посади і отримують більш якісні послуги.

Хірургічне втручання може мати ряд переваг для пацієнтів, які вважають, що зміна деяких вад у зовнішності зробить їх більш привабливими. Косметична хірургія може дати людині підвищене почуття впевненості в собі, поліпшити самооцінку, відчути себе впевнено в тому, як вони виглядають.

Ризики та наслідки

Багато людей вважають, що деякі з простих процедур можуть мати серйозні наслідки. Можливо, більшість людей, які вибирають операції для швидкого схуднення, такі як шунтування шлунка або ліпосакція, роблять їх не просто з естетичних причин, а для того, щоб допомогти знизити ризик серцевих проблем і навіть деяких форм раку.

У той час як для багатьох Пластична хірургія може здатися панацеєю від усіх бід, не забувайте, що більшість з цих процедур – це все ж таки хірургічне втручання. Є завжди ризик, пов'язаний з будь-якою операцією, косметичні вони або інші. Деякі ризики полягають у кровотечах, інфекціях та багатьох інших наслідках, що загрожують життю.

Є також серйозні побоювання в сучасній косметичній хірургії щодо лікарів, які виконують багато процедур. Часто лікарі виконують певні процедури, такі як ботокс або ліпосакція, часто без належної практики або знань про те, як виконувати такі процедури правильно, використовуючи для цього несертифіковані препарати.

В останні роки значно зросла популярність «косметичного туризму». Це дає можливість пацієнтові заощадити гроші на косметичних процедурах, але при цьому значно зростає серйозний ризик для здоров'я. Питання ризику виникає в більшості випадків через лікарів і препаратів, які не відповідають стандартам гігієни та техніки безпеки. У підсумку багато людей, які зазнали серйозних проблем зі здоров'ям в результаті «медичного туризму», змушені звертатися у себе на батьківщині до фахівців для виправлення медичних помилок своїх непрофесійних «колег».

Бажання бути візуально привабливим іноді переважує бажання індивіда бути здоровим і уникнути потенційного ризику. Тому людина сама повинна вирішити, що для неї є важливіше – можливість жити більш успішним та повноцінним життям або піддавати своє життя серйозному ризику.