Як позбутися темних кіл під очима

Ольга Ранська | Всі новини автора
темные круги под глазами

Темні кола під очима - не хвороба, але може принести багато неприємностей у повсякденному житті. Більшість з нас вірять, що основною причиною появи темних кіл під очима є втома, неповноцінний сон, багатогодинне знаходження перед екраном комп'ютера. Безумовно, всі ці причини є важливими і змушують звернути нашу увагу на свою зовнішність і почати піклуватися про неї. Проте, виникнення цієї проблеми може бути пов'язано і з більш серйозними захворюваннями, такими як анемія, зневоднення, хвороби печінки.

Головні причини

Насправді, темні кола можуть виникати і по ряду інших причин.

  • Харчовий дефіцит є одним з основних причин темних кіл.
  • Куріння і зловживання алкоголем призводить до втрати води з організму, передозування кофеїном також викликає появу темних кіл.
  • Сонячне світло викликає пігментацію клітин шкіри і викликає темні кола.
  • При гормональних змінах в період статевого дозрівання підлітків також виникає ризик появи темних кіл.
  • Алергія підвищує шанси виникнення темних кіл і опухлих очей.

Усі перераховані вище причини появи темних кіл можна уникнути при належному догляді за шкірою обличчя і лікуванні при необхідності. Ця ділянка шкіри навколо очей виглядають дуже неестетично і негарно, коли ви готуєтеся до вечірки, походу в театр або звичайній прогулянці з друзями. У повсякденному житті це теж приносить багато неприємностей. Не хвилюйтеся, тепер ви можете позбутися подібних неприємностей всього за 15 - 20 хвилин.

Компрес з холодного чаю

Замочіть використані чайні пакетики в холодній воді і відіжміть. Покладіть пакетики в області очей на 15-20 хвилин. Це допоможе позбутися темних кіл та контролювати набряки.

Огірок

Огірок також дуже ефективний у боротьбі з темними колами під очима. Просто наріжте свіжий огірок кільцями, охолодіть його протягом приблизно 15 хвилин. Потім покладіть його на очі на 15-20 хвилин. Це ефективний засіб від темних кіл і опухлих очей, якщо робити таку процедуру кожен день тривалий період.

Мигдальне масло

Нанесіть мигдальне масло на проблемні місця. Залиште на ніч, вранці наступного дня змийте водою. Робіть такі процедури кілька тижнів поспіль, і це допоможе в циркуляції крові під очима і, отже, видалить темні кола під очима.

Сиру картоплю

Наріжте картоплю шматочками і покласти його на очі на 20 хвилин. Переконайтеся, що картопля покриває ваші повіки також. Картопля є природним відбілювачем і відновлює первісний колір шкіри.

Помідор

З'єднайте сік томата та сік лимона, добре розмішайте. Нанесіть отриману суміш на проблемні ділянки під очима і залиште її на 15 хвилин, потім вмийтеся чистою водою. Для поліпшення результатів випийте склянку соку томатів з додаванням лимона і листя м'яти.

Холодна вода

Просто змочіть шматок бавовняної тканини в холодній воді і покладіть тканину на очах на 15 хвилин.

Листя м'яти

Листя м'яти мають природну властивість омолодження клітин шкіри. Сік листя м'яти, якщо застосовувати кожен день протягом приблизно 15 хвилин може дати вам дивовижні результати. Просто наносите сік з листя м'яти на 15 хвилин два рази на день протягом декількох тижнів і побачите кардинальні зміни стану шкіри обличчя. Після виконаної процедури обполосніть обличчя прохолодною водою.

Всі ці прості та нехитрі домашні засоби допоможуть вам впоратися з даною проблемою і додадуть вашому обличчю свіжості і енергії.