Лікування хронічної молочниці

Ольга Станішевська | Всі новини автора

З розчаруванням і багатьма незручностями знайомі ті, хто страждає на хронічну молочницю. Такі грибкові інфекції, як правило, не загрожують життю, але, сильно впливають на життя. Це інфекційне захворювання може зруйнувати ваше сексуальне життя і бути ознакою більш серйозного стану здоров'я.

Згідно компетентним даним, кожні три з чотирьох жінок відчувають незручності інфекційної молочниці на певному моменті життя. Величезна кількість жінок відчувають хронічні або повторювані ознаки молочниці протягом тривалого часу. Але така інфекція не обмежується жінками - чоловіки також можуть відчувати неприємні симптоми або є безсимптомними носітелямі.

Что ж викликає дане захворювання?

Candida Albicans є природним грибком, який присутній в кожній людині. У збалансованому нормальному стані, такі грибки контролюються нашими дружніми бактеріями. Кандидоз є інфекцією, яка зазвичай починається в травної або статевої системах при порушенні балансу, але може поширитися на інші частини тіла, наприклад на шкіру. Дуже часто в результаті прийому антибіотиків або гормональних препаратів відбувається зміни рН. Антибіотики порушують наш здоровий бактеріальний баланс, вбиваючи хороші бактерії разом з поганими. Порушення бактеріального балансу сприяють зростанню грибків, їх домінування над хорошими мікроорганізмами, в кінцевому рахунку приводячи до такої інфекції, як молочниця.

Які симптоми?

Жінки із захворюванням молочниця зазвичай відчувають генітальний свербіж або печіння, біль у роті та горлі, можуть бути болі в животі, запор, здуття живота, розлад шлунка, печія, закладеність носа, проблеми пазухи, шкірний висип, алергія, болі в м'язах, втома, депресія, дратівливість, труднощі з концентрацією уваги, головні болі або запаморочення та інше.

Лікування хронічної молочниці

Для початку необхідно переконатися в правильності поставленого діагнозу. В даному випадку помилковий діагноз є звичайним явищем, а використання не тих препаратів, може призвести до стійкої інфекції, яка потім важко піддається лікуванню.

  1. Необхідно звернутися до вашого лікуючого лікаря;
  2. Відмовитися від купальних костюмів і тісної нижньої білизни;
  3. Приймати тільки призначені лікарем антибіотики;
  4. Жінки повинні заохочувати своїх партнерів використовувати потрібні процедури для того, щоб інфекція не привела до повторного зараження.
  5. Змініть свій раціон. Грибки харчуються цукром, оцтом, борошняним та ін. Якщо прибрати джерело їжі, грибки почнуть гинути. Алкоголь теж слід уникати. Пам'ятайте, чим суворіше дієта, тим швидше ви отримаєте позитивні результати.
  6. Візьміть ацидофілін. Acidophilus є дружньою бактерією, яка живе в нашому травному тракті. Поповнення їх рівня допоможе протидіяти надмірного росту Candida. Для досягнення максимального результату ацидофілін слід приймати на порожній шлунок, наприклад, коли ви прокидаєтеся і перед сном.
  7. Можна ще використовувати спеціальні протигрибкові препарати, але тільки після консультації лікаря, наприклад Capryllic кислота. Цікавий факт, що часник є природним протигрибковим засобом; екстракт оливкового листя - противірусний, антибактеріальний і протигрибковий засіб.
теги: