Як вибрати кращі кросівки для бігу

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Як вибрати краще взуття для бігу? Якими повинні бути кросівки? Читайте далі, щоб дізнатися.

Вся принадність заняття бігом в тому, що вам потрібно мінімальне «обладнання», щоб правильно практикуватися. Необхідні зручний одяг, пристосований до погоди та кросівки. До вибору взуття треба підходити відповідально, бо, наприклад, біг підтюпцем передбачає повторювані рухи м'язів і суглобів, які можуть мати побічні ефекти.

Кращі кросівки: що шукати

Середня бігове взуття складається як мінімум з дюжини деталей, кожна з яких певним чином підтримує або захищає кістки та суглоби. Це, наприклад, шнурки або язичок, а також перемички в підошві або амортизуючі системи. Може ви й захочете вибрати взуття, ґрунтуючись тільки на її зовнішній вигляд, фітнес-експерти радять розглянути інші критерії.

Стабільність

Біг є діяльністю з величезним впливом на ноги, щиколотки та коліна, а це значить, що вам потрібне взуття, яке не тільки буде компенсувати вплив контакту з землею, а й забезпечить оптимальну стабільність.

Найбільш ефективні кросівки призначені, в першу чергу, для забезпечення стабільності, допомагаючи природному руху щиколотки, щоб дати вам найкраще поєднання міцності та балансу.

Амортизація

Кращий спосіб визначити, як ви ставите ногу при бігу (пронація), спостерігати, яка частина підошви кросівок зношується найбільше. З огляду на, що саме ця частина стопи відчуває найбільше навантаження, потрібне взуття з додатковою амортизацією, щоб поглинути вплив при приземленні.

Комфорт

Це не остання річ, для комфортного бігу навіть після тривалого сеансу вправ. Кожен черевик відрізняється в залежності від того, хто його носить, але його конструкція, починаючи з внутрішньої підкладки й облягання щиколотки, буде впливати на рівень комфорту.
При бігу ваші пальці рухаються трохи вперед, так що краще щоб була невелика відстань перед великим пальцем.

Зовнішній вигляд

Якщо ви знайдете кросівки, які так зручні, як і красиві, чому б не використати пару, яка радує око.

Кращі кросівки допоможуть вам тренуватися більше і легше. Вони призначені для забезпечення підтримки та комфорту, необхідного під час роботи, щоб зменшити негативні наслідки цього виду спорту на м'язи та суглоби.

Регулярної міняйте взуття

Кросівки зношуються, як і все інше. Не чекайте дірок в підошві, щоб купити нову пару. Слідкуйте за їх станом і будь-якою зміною форми, купуйте нові.

теги: