Медова дієта

Ольга Ранська | Всі новини автора

Мед – це єдина солодкість, яка і не заважає схуднути, і допомагає скинути вагу. До того ж мед не тільки ефективний в боротьбі за фігуру, але і за здоров'я в цілому. Він допомагає при простудних захворюваннях, млявому травленні, при гіпотонії, безсонні тощо, а ще – це прекрасний натуральний антидепресант.

Тому «заїдайте» неприємності натуральною солодкістю, а не цукерками. Головне, дотримуватися дози: норма для дорослої людини – 100 г меду на добу і не за один раз, а за 2-3 прийоми.

Медова дієта на медовому напої

Існують різні медові дієти, але найпростіша – на медовій воді. Протягом дня можна їсти сезонні овочі, фрукти, рибу, відварне м'ясо (але не більше 1200 ккал), але обов'язково випивати півсклянки медового напою вранці та ввечері. 

Готується він так: розведіть столову ложку меду в 100 мл теплої води (40-42 градуси. Більш гаряча вода нейтралізує корисні властивості меду). При бажанні в напій можна додати кілька крапель лимонного соку. Вранці випивайте цей напій натщесерце, за 30-40 хвилин до сніданку, а ввечері – через годину після вечері і за 1,5-2 години до сну.

Мед має жовчогінний ефект, покращує жировий обмін і очищує організму від шлаків і токсинів, що і допомагає нормалізувати вагу. Крім того, вын зміцнює імунітет і благотворно діє на роботу ендокринної системи, серцево-судинну систему, знижує рівень холестерину в крові, покращує мікрофлору кишечника.

Медова дієта протипоказана, якщо у вас є схильність до підвищення рівня цукру в крові.

Ось кілька варіантів меню на вибір.

Сніданок

  • 1 варіант: стакан яблучного соку, 120 г мюслів з нежирним молоком і столовою ложкою меду.
  • 2 варіант: стакан томатного фрешу, 200 г вівсянки на нежирному молоці і столова ложка меду.
  • 3 варіант: 200 г фруктового салату з яблук та апельсинів, заправленого столовою ложкою меду, шматочок хліба з цільного зерна і варене яйце.

Обід

  • 1 варіант: стакан апельсинового фрешу, два шматочки хліба з цільного зерна з тунцем, салат з приготованих на грилі грибів і свіжого огірка. На десерт-будь-який свіжий фрукт.
  • 2 варіант: стакан будь-якого фрешу, два шматочки хліба з цільного зерна, 100 г приготованого на грилі м'яса птиці, салат з огірків, помідорів, листової зелені.

Полуденок

На вибір: невелика жменю горіхів, сухофрукти, один свіжий фрукт, банан, морква з родзинками або нарізане скибочками яблуко з маленьким шматочком нежирного сиру.

Вечеря

  • 1 варіант: стакан фруктового фрешу, 150 г лосося, приготованого на грилі з оливковою олією, 150 г локшини, змішаної з зеленими оливками і болгарським перцем, салат з помідорів, огірків, селери.
  • 2 варіант: стакан фруктового або овочевого фрешу, печена картоплина з грибами і цибулею, овочевий салат, заправлений ст.л. оливкової олії, йогурт низької жирності, три абрикоса.
  • Вранці (натщесерце) і ввечері (за 1,5-2 год до сну) випивайте 100 мл медової води.

Дотримуватися цієї дієти можна як завгодно довго без шкоди для здоров'я.