Чай як засіб для волосся

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Зовсім не обов'язково витрачати гроші на натуральну косметику для волосся, тому що в кожному будинку є все те, що допоможе вирішити багато проблем із волоссям.

Так, щоб пом'якшити шкідливий вплив водопровідної води, потрібно після миття полоскати волосся неміцним зеленим чаєм і вони стануть м'якшими, пишнішими та шовковистішими. Особливо це потрібно робити тим, у кого сухе волосся.

Тим, у кого занадто жирне волосся, можна полоскати його наступним складом: 2 ч. л. зеленого чаю залити 1 склянкою окропу, настояти 5-7 хвилин, процідити, додати 30 мл. горілки, 1 ч. л. лимонного соку, а потім долити теплою водою, щоб отримати 1 л. рідини та щоразу полоскайте волосся після миття.


 

Чай ще й натуральна фарба для волосся, тому що в ньому міститься танін, що сприяє кращому проникненню в них барвників і зміцнює волосся. Наприклад, щоб отримати каштановий відтінок, треба приготувати такий чайний настій: прокип'ятіть 4 ст. л. чорного чаю в 1 л. води протягом 15 хвилин. Потім нехай відвар деякий час відстоятись, а потім процідіть його. Тепер нанесіть його на волосся, накрийте голову поліетиленовою плівкою, а зверху – махровим рушником. Каштановий відтінок з'явиться вже через 10-15 хвилин, а через 40 колір стане насиченим.

Якщо ви хочете надати волоссю шоколадний відтінок і здоровий блиск, або якщо у вас сиве волосся, то в описаній вище чайний склад додайте 4 ст. л кави, процідіть та нанесіть на волосся.

Після такого фарбування, змивати нічого не треба, волосся можна просто висушити.

Чай можна використовувати і як лак для волосся. Залийте 2 ч. л. чаю склянкою окропу, дайте йому настоятися, процідіть. Перед укладанням волосся (накручування на бігуді, заплітання кіс і т. д.) добре змочіть волосся цим розчином і ваша зачіска буде триматися набагато довше.

кава, чай