Мікози та характерні причини їх появи

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Від грибка не застрахований практично ніхто. Заразитися можна різноманітними способами. Але якщо це сталося, не варто панікувати. Існує велика кількість спеціальних лікарських засобів від мікозів. Головне – без затримок поставити правильний діагноз та підібрати якісний препарат.

Причини виникнення мікозів

У переважній кількості випадків основною причиною стає зараження шкірного покриву грибковими організмами або інфекцією. Виникнення даної патології може бути спровоковано також кардинальними змінами умовно-патогенної флори в організмі людини. На шкірі кожної людини є така мікрофлора. У разі несприятливих факторів можуть починатися серйозні зміни, що призводять до неприємних наслідків.

Збудником поверхневих типів мікозів є плісняві гриби, які негативно впливають на нігті, волосся та шкіру. Ними не провокується виникнення поразок глибоких шкірних шарів. Сприяти виникненню такого захворювання може мікротравма, загальні проблеми зі станом імунної системи. На місці, яке уражене, з'являється своєрідний наліт, поверхня стає більш пухкою. Якщо не лікуватися, захворювання може набути хронічного характеру. Тому важливо своєчасно застосовувати спеціальні препарати, серед яких міцинорм для шкіри.

Серед найпоширеніших причин можна виділити:

  • Генетичну схильність. Якщо у когось із членів сім'ї це захворювання є у хронічній формі, ризики розвитку дуже високі.
  • Ослаблений імунітет. Коли організм людини слабшає, для грибків створюються сприятливі умови для розвитку.
  • Вік. Зазвичай чим старша людина, тим вищими будуть ризики виникнення та активного розвитку відповідного захворювання.
  • Проблеми із цілісністю слизових оболонок. Якщо вона порушується, у ранку можуть проникати різноманітні інфекції. Вони часто провокують виникнення мікозу. Обов'язково в такій ситуації треба звернутися до лікаря, який допоможе позбавитися грибка. Він може порадити певні засоби, наприклад, міцинорм від грибка.
  • Проблеми з гормональним фоном. Якщо організм із цієї причини працює неправильно, слабшають захисні функції.

Незалежно від причини, у разі виявлення характерних ознак рекомендовано розпочинати лікування.

теги: