З чого розпочати реабілітацію наркомана?

лікування наркоманії

Наркоманія – підступна залежність, з якою складно впоратися без професійної допомоги. Симптоми наркоманії стосуються як фізичної, так і психічної сфер та можуть бути дуже важкими. Реабілітація наркозалежних, що проводиться під наглядом фахівців, – практично єдиний ефективний спосіб розпочати нове життя, вільне від залежностей. З чого розпочати лікування?

Коротко про наркоманію

Наркотики – це препарати, що містять наркотичні речовини, що впливають на фізичний та психічний стан реципієнта. Залежно від типу вони можуть викликати розслаблення чи збудження, а також галюцинації. Багато людей, особливо молодь, часто експериментують з наркотиками, заохочувані простою цікавістю або тиском однолітків. Нерідко такі експерименти переходять у наступні стадії звикання, до яких належать:

  • епізодичний прийом,
  • звичка,
  • залежність.

На останній стадії залежності кожна індивідуальна спроба припинити прийом речовини викликає як фізичні симптоми (наприклад, тривогу, безсоння або підвищену сонливість, нудоту, блювання, діарею, біль), так і психічні. Необхідно приймати все більші та більші дози, тому що організм стає стійким до препарату. Наркоман перестає нормально жити, нехтує повсякденними справами та оточенням, перестає займатися речами, які раніше приносили йому задоволення.

Лікування наркоманії: з чого почати?

Ефективна терапія залежності – це насамперед психотерапія, спрямована на зміну способу мислення та дій пацієнта. Це означає, що неможливо позбавитися залежності, не усвідомивши попередньо проблему і не зізнавшись собі в тому, що вам потрібна допомога. Підтримка близьких може бути дуже корисною, але бажання повернутися до нормального життя залежить від самого залежного. В цьому випадку найкраще направити свої кроки на реабілітацію наркоманів у спеціальному центрі.

PROFI-DETOX – це сучасний наркологічний центр, що знаходиться у Білій Церкві. Найбільш детальну інформацію можна отримати на сторінці веб-сайту центра https://profi-detox.com.ua/uk. Тут у цілодобовому режимі досвідчені фахівці надають екстрену та планову медичну допомогу пацієнтам, які мають наркотичну чи алкогольну залежність.

У клініці пропонується повний спектр наркологічних послуг: від зняття ломки та екстреної допомоги при передозуваннях до лікування алкоголізму, наркоманії, а також інших наркологічних та психологічних проблем. Лікарі центру протягом багатьох років досконало вивчили нюанси та особливості лікування всіх відомих захворювань у галузі наркології, тому гарантують кваліфіковану допомогу відповідно до характеру патології та індивідуальних особливостей організму пацієнта.

Переваги співпраці з центром PROFI-DETOX

  • виїзд нарколога додому
  • врулодобова допомога вдома та в стаціонарі
  • гарантія на одужання
  • анонімність
  • індивідуальний курс лікування
  • безкоштовна консультація

Як виглядає реабілітація наркоманів?

Терапія, поєднана з перебуванням у наркологічному центрі, починається з так званої детоксикації, або дезінтоксикації. Цей час зосереджено на позбавленні організму від небажаних речовин та усуненні фізичних симптомів абстиненції. Потім проводиться лікування, тривалість та інтенсивність якого, а також режим підбираються відповідно до індивідуальних потреб пацієнта та ступеня звикання.

Важливим елементом є групова та індивідуальна терапія, навчання повсякденного життя без звернення до психоактивних речовин. У деяких випадках допомагає і фармакологія – у цьому випадку застосовують препарати-замінники, дія яких аналогічна до наркотиків. Поступове зниження дози призначене для того, щоб відучити пацієнта від речовини, одночасно полегшуючи симптоми, пов'язані зі скасуванням.