Протеїнові батончики: що це за продукт і для кого він корисний?

Олег Білоусов | Всі новини автора
FIZI

Протеїнові батончики – це насамперед поєднання відмінного смаку, великої дози енергії та цінного складу, який не вплине негативно на організм. Протеїнові батончики підходять для швидкого перекусу спортсменам, а також людям, які не мають часу на повноцінну їжу, але хочуть забезпечити себе швидким зарядом енергії.

Купуючи такі батончики у перевіреного українського виробника FIZI, який дбає про якість своєї продукції, ви можете бути впевнені, що:

  • вони мають високу енергетичну цінність забезпечуючи додатковими силами для тренувань;
  • у них міститься достатня кількість білків та вуглеводів, що сприяють формуванню фігури мрії та м'язової маси;
  • вони ситні і дозволяють надовго вгамувати голод, будучи при цьому відмінною альтернативою іншим, менш корисним перекусам;
  • вони не містять шкідливі консерванти або інгредієнти, які можуть негативно вплинути на ваш раціон.

Претеїнові батончики FIZI на свій смак не поступаються традиційним солодощам (але при цьому не містять цукру, що важливо), а за своїми корисними якостями навіть перевершують десерти з «правильного харчування». До уваги покупців представлені дві лінійки протеїнових батончиків: Guilty pleasure та Protein.

Що робить протеїновий батончик?

Завдяки своєму складу може бути цікавою альтернативою звичайним солодощів. Найважливішою перевагою цього продукту є рівень білка – він дозволяє частково покрити потребу у цьому важливому інгредієнті. Саме білок відповідає за регенерацію, імунну систему та вироблення гормонів. І саме цей інгредієнт повинен завжди надходити у кількості не менше 1 г на кілограм маси тіла у малорухливих людей та принаймні вдвічі більше у активних людей. У той час як вуглеводи та жири в раціоні можуть бути досить радикально змінені, білок повинен залишатися незмінним (крім виняткових захворювань).

Через низький вміст рафінованого цукру та використання замінників, протеїнові батончики є дуже цікавим дієтичним різновидом для людей, які борються з діабетом, резистентністю до інсуліну або коливаннями рівня цукру. Завдяки використанню поліолів або багатоатомних спиртів, вони характеризуються солодким смаком, меншою калорійністю та іншим метаболізмом, ніж у звичайних цукрів. Їх можна вживати людям із проблемами цукру. Найбільшою перевагою цих ласощів є низький глікемічний індекс, що робить його корисним продуктом при дотриманні правильного харчування.

Хто знайде союзника у протеїновому батончику гарної якості?

  • спортсмени, що прагнуть наростити м'язову масу,
  • люди з резистентністю до інсуліну, діабетом (через низький вміст у них цукру та високого рівня клітковини не викликають коливань рівня цукру в крові),
  • люди на дієті, що не вживають традиційні солодощі, але бажають урізноманітнити своє меню,
  • люди, яким необхідний швидкий, мобільний та смачний перекус із додаванням протеїну для подолання почуття голоду,
  • активні люди, які бажають забезпечити білок у раціоні,
  • люди, що обмежують чи уникають споживання рафінованого цукру.

Протеїнові батончики можуть стати цікавим рішенням також для тих, хто живе в підвищеному життєвому ритмі, але при цьому піклується про свою зовнішність та хороший фізичний стан організму. Безперечною перевагою цих батончиків є те, що вони зручні у вживанні, ситні та мобільні.