Види інтимних лубрикантів та їх призначення

лубрикант

Хороше зволоження це не лише найкращий секс, задоволення та інтенсивніші оргазми, а й основа турботи про інтимне здоров'я. Інтимні лубриканти (мастила) збільшать час вашого задоволення та подарують більший комфорт під час сексу. Варто подружитися з мастилами та познайомитися з їхніми властивостями, щоб вибрати найкраще.

В онлайн секс-шопі Планета Любові ви знайдете оригінальні мастила німецького, американського або французького виробництва, що відповідають європейським стандартам якості. Крім того, на сайті магазину https://planeta-lubvi.com.ua/uk кожен знайде для себе також інші товари, які урізноманітнять ваше сексуальне життя:

  • еротична білизна,
  • сексуальні іграшки в асортименті,
  • збуджуючі засоби та спреї,
  • інші аксесуари.

Що таке лубрикант (мастило)?

Лубрикант, або інтимний гель, є зволожуючою речовиною, що зменшує тертя під час сексу. Він особливо корисний при проблемах із сухістю піхви, а також може урізноманітнити інтимне життя.

На сухість піхви впливають різні чинники: це може бути наслідком стресу, гормональних змін, інфекцій, контрацепції, вагітності, годування груддю, а також деяких захворювань, наприклад, діабету. Використання антидепресантів і навіть деяких видів мила або ароматизованого туалетного паперу також може дати такий ефект.

Мастило відмінно підтримує тіло жінки в таких ситуаціях. Гелі для інтимної гігієни підтримують рівень зволоження піхви, полегшуючи цим статевий акт. Однак слід пам'ятати, що такий патологічний стан піхви, що зберігається тривалий час, потребує консультації гінеколога. Можливо, він є симптомом серйозного захворювання.

Навіщо потрібен лубрикант

У спеціалізованих магазинах ви знайдете різні види лубрикантів, як лікувальних, так і тих, чиє завдання оживити сексуальне життя.

Легкий водянистий гель захищає ніжну область піхви від мікротравм та саден, які призводять до інтимних інфекцій. Крім змащування та більшого задоволення від сексу, деякі мастила пропонують цікаві аромати. Інші, спеціально призначені для цього, можна спробувати на смак. Лубриканта також можна використовувати для зволоження еротичних гаджетів, таких як вібратор, анальні пробки або кульки. Завдяки цьому секс може стати цікавою та незабутньою пригодою.

Види лубрикантів

Мастило досягає найінтимніших місць, тому воно повинно бути перевіреним та підходити індивідуально. Водні та силіконові гелі добре підійдуть для сексу, що важливо, в той час як мастила на основі олії або гліцерину не можна використовувати з презервативами.

Мастило на водній основі

Водне мастило за своєю консистенцією нагадує природну вологу зі статевих шляхів, тому не дратує шкіру. Крім того, він не залишає слідів і легко змивається при висиханні. Можна безпечно використовувати з латексними презервативами та секс-іграшками. Завдяки спеціально підібраним інгредієнтам, такі мастила найчастіше виконують і інші додаткові завдання: гліцерин, що міститься в ній, надає еластичність і сприяє регенерації епідермісу, лимонна кислота підтримує природний, злегка кислий рН шкіри в інтимній зоні, а добавки гліколя надають пом'якшувальну дію.

Силіконове мастило

Силіконові варіанти інтимних гелів більш «слизькі», і оскільки вони не розчиняються у воді, їх можна використовувати у вологому середовищі. Завдяки високій стійкості вони добре зарекомендують себе при анальному сексі, їх також можна використовувати з презервативами. Однак будьте обережні, комбінуючи їх із силіконовими іграшками, тому що вони можуть пошкодити їх.

Поділ мастил за призначенням

Існує безліч видів змащувальних матеріалів для спеціальних цілей. Особливо важливо використовувати препарати, адаптовані до ваших потреб.

  • Стимулюючі мастила мають здатність продовжувати та посилювати ерекцію. Можуть зігрівати або охолоджувати тіло, а також можуть містити інгредієнти, що викликають ефект поколювання. Любителям додаткових ефектів підійдуть гелі з м'ятою, корицею чи імбиром.
  • Заспокійливі лубриканти допоможуть жінкам із сухою, чутливою та схильною до подразнення шкірою.
  • Регенеруючі та протиінфекційні лубриканти не тільки зволожують, але й надають заспокійливу, протизапальну та протигрибкову дію завдяки наявності у складі ромашки або алое віра. Це відмінна альтернатива тим, хто часто підхоплює інтимні інфекції. Ці лубриканти добре також діють після пологів та під час менопаузи.
  • Змащувальні засоби, що збільшують, призначені для стимуляції мікроциркуляції шкіри й збільшення припливу крові до піхви та статевого члена.
  • Ароматизовані лубриканти, найчастіше з відтінком фруктів, ідеально підходять для орального сексу.
  • Гібридні мастила зволожують і добре підходять для еротичного масажу.

Який лубрикант вибрати?

Найбільш безпечним для шкіри лубрикант, яким вам буде комфортно та приємно користуватися. Звичайно, він повинен бути перевіреним, здоровим, без зайвих речовин, що викликають печіння й свербіж, а тим більше негативно впливають на здоров'я.

Мастила можуть урізноманітнити та зробити постільні ігри приємнішими, але про них потрібно поговорити з партнером. Адже не всім може сподобатися лубрикант з запахом тирамісу або той, що дає відчуття прохолоди чи тепла. Відверта розмова на цю тему безперечно допоможе прояснити ці питання.