Залежність від алкоголю: як лікуватись? Наркологічна клініка Олега Василенко

Олег Білоусов | Всі новини автора
лікування алкоголізму

Алкоголь – широко відомий та популярний у суспільстві наркотик. І вже давно не секрет, що етиловий спирт є отрутою для організму, а його вживання у надмірних кількостях може призвести до тяжких наслідків. Хоча спирт рідко є прямою причиною смерті людини, він побічно відповідальний за виникнення багатьох захворювань та відмов внутрішніх органів. Вживання алкоголю в неконтрольованих кількостях може спровокувати різні захворювання: від анемії до онкології. Часте вживання етанолу не тільки шкодить організму, а й впливає на психіку, викликаючи психози, депресію, біполярний розлад і навіть незворотні зміни в поведінці людини.

Лікування алкоголізму в клініці Олега Василенко

Як кинути пити та уникнути залежності та втрати контролю за своїм життям? По-перше, важливо вміти вчасно розпізнати ознаки надмірного вживання алкоголю та вживати активних заходів, щоб скоротити або взагалі відмовитися від згубної звички. Лікування – тривалий процес, і для того, щоб воно було ефективним, необхідно одночасно використовувати кілька елементів комплексного лікування алкоголізму. Найкраще, якщо індивідуальні терапевтичні методи будуть доступні в одному місці – у медичній установі, де пацієнт перебуватиме під пильним наглядом фахівців. Приклад такого центру – наркологічна клініка Олега Василенка. Програми терапії, про які докладно можна дізнатися на сайті клініки https://vacilenko.com/, та індивідуальний підхід до кожного пацієнта – ось основні принципи цієї медустанови.

Клініка лікування алкоголізму Олега Василенка пропонує широкий спектр послуг, включаючи детоксикацію, психотерапію, групу підтримки та допомогу у реабілітації. Команда досвідчених фахівців забезпечує цілодобову підтримку та допомогу у процесі одужання пацієнтів із залежністю. Завдяки сучасним методикам та постійному контролю за станом здоров'я, клініка Олега Василенка допомагає своїм пацієнтам повернутися до здорового та повноцінного життя.

Кодування від алкоголізму

На цьому етапі важливо пам'ятати, що кодування від алкоголізму – це не просто чарівна пігулка. Для досягнення стійкого результату необхідне комплексне лікування, а успіх кодування багато в чому залежить від мотивації пацієнта.

Методи кодування від алкоголізму у клініці Олега Василенка

1. Медикаментозне кодування

  • Внутрішньовенні ін'єкції препаратів, що блокують потяг до алкоголю (Дисульфірам).
  • Підшивка ампули з препаратом, що блокує дію алкоголю (серед поширених препаратів – Еспераль, Дісульфірам, Аквілонг).

2. Метод Довженка

Сутність даного методу полягає у стресово-емоційній терапії. Це одноразовий психотерапевтичний вплив на пацієнта, у якого формується стійка установка на огиду до алкоголю. Сеанс кодування методом Довженка зазвичай триває від 1 до 3 годин. Під час сеансу пацієнт перебуває у стані неспання, але у зміненій свідомості. У цей період лікар-психотерапевт вселяє пацієнту негативні настанови, пов'язані з вживанням алкоголю.

3. Лазерне кодування

Це метод лікування алкогольної залежності, заснований на впливі низькоінтенсивного лазерного випромінювання на біологічно активні точки (БАТ) вух або тіла. Є думка, що лазерне випромінювання стимулює вироблення ендорфінів, які знижують потяг до алкоголю, покращує кровообіг у головному мозку, нормалізуючи роботу ЦНС, а також впливає на роботу нервових центрів, які відповідають за формування залежності.

Потрібно, однак, пам'ятати, що жоден з методів кодування не є панацеєю, як і не існує універсального методу кодування, який підходить усім. Для досягнення стійкого результату необхідно поєднувати його з іншими методами лікування, такими як психотерапія, групова підтримка та когнітивно-поведінкова терапія.

Очищення організму від негативного впливу продуктів розпаду алкоголю

Ця послуга більш відома, як виведення із запою. Це комплекс заходів, спрямованих на усунення наслідків алкогольної інтоксикації та відновлення нормального функціонування організму. Виведення із запою може проводитися:

  • в домашніх умовах,
  • амбулаторно,
  • у стаціонарі.

Слід зазначити, що в домашніх умовах виведення із запою можна проводити лише за умови відсутності у хворого помітно виражених порушень з боку внутрішніх органів.

Психологічна допомога

Психологічна реабілітація є невід'ємною частиною комплексного лікування алкогольної залежності. Вона допомагає пацієнтам не лише позбутися тяги до спиртного, а й відновити психоемоційний стан, покращити соціальні відносини та якість життя людини. Належна психологічна підтримка сприяє формуванню здорового способу мислення, допомагає розвивати стратегію подолання стресу та конструктивної поведінки у складних ситуаціях. Таким чином, пацієнти можуть успішно долати труднощі, що виникають на шляху до одужання та повернення до повноцінного життя без шкідливих звичок.

Клініка Олега Василенка на 100% гарантує результат лікування алкозалежних пацієнтів. Завдяки використанню передових методів та технологій лікування алкоголізму тут забезпечують пацієнтам найкращий догляд. Команда досвідчених професіоналів прагне допомогти людям подолати алкогольну залежність та повернути здорове та щасливе життя. Якщо вам чи вашим близьким потрібна кваліфікована допомога у подоланні алкогольної залежності, не відкладайте консультацію фахівця, щоб розпочати свій шлях до одужання.