Що таке зубні імпланти та у яких випадках їх потрібно встановлювати?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Досить часто несвоєчасне лікування зубів призводить до необхідності встановлення імплантів. Чому так відбувається та у чому особливості імплантів? Саме про це і поговоримо у нашій статті.

Імпланти: що це таке і для чого?

Зубні імпланти – це штучна заміна для втраченого кореня зуба. Тобто, не можна сказати, що це повноцінний штучний зуб. Імпланти вживлюються у кістку на місце, де відсутній зуб. Після цього відбувається встановлення абатмента (надкісткового елемента), а вже на ньому здійснюється фіксація зубної коронки.

Вперше зубні імпланти винайшли у 1965 році. Саме тоді відбувалась перша успішна імплантація зубів. Першим пацієнтом був такий собі Гест Ларссон. Він прожив з імплантом до кінця свого життя – понад 41 рік.

Звісно, від цього моменту технології змінилися та покращилися, імпланти стали сучаснішими та доскональнішими. Якщо ви шукаєте де встановити якісні імпланти, зверніть увагу на стоматологію Симметрика, де працюють найкращі спеціалісти, сучасне обладнання та доступні ціни.

У чому переваги встановлення імплантів?

Якщо ви ніколи раніше не зіштовхувалися із встановленням стоматологічних імплантів, ми детально опишемо вам усі переваги їхнього використання:

  • Збереження високого жувального потенціалу. Як правило, надійність коронки та мосту є значно меншою, аніж імпланта. Тому, при встановленні імплантів, вам не доведеться уникати дуже твердих продуктів. З імплантами у вас все буде, як із натуральними зубами.
  • Гарний зовнішній вигляд. Зубні імпланти чудово вписуються у зубний ряд, тому їх неможливо відрізнити від природних зубів.
  • Довговічність. Якісні імпланти, що встановлені хорошим лікарем, скоріше за все, прослужать вам усе життя. Хоча гарантія на імпланти складає 10 років, за статисткою, вони служать значно довше. Встановлення імплантів – радикальне розв'язання проблеми.
  • Збереження сусідніх зубів. Імпланти є універсальними та автономними конструкціями, для їх встановлення не потрібно сточувати сусідні зуби.

Також встановлення імплантів гарантує природність відчуттів. Після їхнього встановлення, ви не будете відчувати дискомфорту, вам не потрібно буде звикати до чогось чужорідного у ротовій порожнині. Не бійтеся протезування на імплантах. Це повністю безпечна та комфортна процедура. Головне – вибрати надійну клініку та досвідчених фахівців і Ваша усмішка знову буде бездоганною.