Переваги виклику нарколога додому

виклик нарколога додому

Детоксикація – це процес виведення токсичних речовин з організму, який є ключовим етапом лікування залежностей. Багато хто з залежних або їхніх родичів розглядає можливість виклику нарколога додому, і цей варіант має свої переваги.

Швидка та зручна допомога

Нарколог приїде до вас протягом короткого часу, що є важливим особливо у випадках гострого стану, як от алкогольне отруєння або абстинентний синдром. Відповідно, не треба витрачати час та сили на те, щоб їхати до лікарні. Це може бути особливо корисно, якщо людина, яка потребує допомоги, не може самостійно пересуватися. Варто зазначити, що таку послугу, зокрема, можна замовити на сайті Української наркологічної спілки https://narcolog.org/, яка вже понад 10 років допомагає позбавлятися наркоманії та алкоголізму.

Широкий спектр послуг

Наркологи, які надають послуги виклику додому, зазвичай, окрім детоксикації, пропонують широкий спектр послуг, таких як:

  • зняття абстинентного синдрому,
  • кодування,
  • психотерапія,
  • консультації для близьких.

Окрім цього, наркологи, що працюють на виклик, можуть надавати консультації телефоном чи онлайн, надаючи підтримку в будь-який зручний час.

Комфортна атмосфера та анонімність

Така послуга може бути особливо корисною для тих, хто шукає допомогу в зручному та конфіденційному середовищі. Перебування вдома у знайомій обстановці може допомогти людині розслабитися та почуватися більш комфортно під час огляду та лікування в оточенні близьких людей. Анонімність таких візитів також є важливою для тих, хто відчуває тривогу або сором, і не хочуть, щоб про їхню проблему з залежністю дізналися інші.

Доступність

Як правило, виклик нарколога додому, є більш доступною послугою для більшості, ніж лікування в стаціонарі. Це пов'язано з тим, що вам не треба оплачувати перебування в лікарні та інші пов'язані з цим витрати.

Однак, треба зазначити, що виклик бригади спеціалістів додому не завжди є корисним та ефективним рішенням. Існують випадки, коли людину з проблемами залежності краще направити до стаціонару. Це може бути необхідно, якщо:

  • людина перебуває в небезпечному для життя стані,
  • у людини є супутні захворювання, які потребують цілодобового медичного спостереження,
  • існує ризик самопошкодження або шкоди іншим.

Якщо ви не впевнені, чи підходить вам виклик нарколога додому, проконсультуйтеся з лікарем.