Які сонцезахисні окуляри вибрати для дитини?

Дитячі очі надзвичайно сприйнятливі до шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання. Тому важливо захищати їх сонцезахисними окулярами з раннього віку, особливо під час перебування під сонячними променями. Правильно підібрані окуляри, оснащені відповідним УФ-фільтром, не тільки захищають очі від ультрафіолетового випромінювання, але й знижують ризик втоми очей. Тож який продукт вибрати? Ми пояснюємо.

Сонцезахисні окуляри для дітей – з якого віку?

Ми вже знаємо, наскільки важливі дитячі сонцезахисні окуляри для здоров'я. Інша справа, однак, у якому віці їх слід використовувати. Окуляри корисні для дітей будь-якого віку, але є важливе зауваження щодо найменших. Діти віком до 6 місяців не повинні піддаватися інтенсивному сонячному світлу, особливо в години, коли воно найбільш інтенсивне.

Звідси можна зробити висновок, що окуляри призначені для дітей старше 6 місяців. Однак товари для таких малюків слід вибирати дуже ретельно. Дитячі окуляри повинні бути виготовлені з найлегших матеріалів, наприклад, полікарбонату. Крім того, що вони повинні бути легкими, вони не повинні містити шкідливих речовин.

Варто пам'ятати, що зір дитини розвивається навіть до 15 років, і істотні зміни відбуваються в основному в кришталику. Перші роки тут особливо важливі. Тому багато експертів рекомендують уникати впливу інтенсивного сонячного випромінювання на очі дітей у години, коли воно найсильніше. 

Хороші сонцезахисні окуляри – від чого вони повинні захищати?

Регулярне перебування на сонці без належного захисту може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям як у молодих, так і у літніх людей. Найпоширенішим з них є кон'юнктивіт. Крім того, часті подразнення, сльозотеча і тимчасова сліпота, що проявляється у вигляді плям перед очима і втрати гостроти зору.

Однак це ще не все, існують більш серйозні захворювання, що виникають в результаті прямого впливу ультрафіолетових променів на очі, такі як пошкодження сітківки або дегенерація жовтої плями. Відповідні фільтри можуть ефективно захистити від вищезгаданих захворювань як дітей, так і людей похилого віку.

УФ-випромінювання – який фільтр для окулярів захистить кришталик?

Неважливо, чи ви оберете сонцезахисні окуляри для дітей чи для дорослих - головне забезпечити належний захист від ультрафіолетового випромінювання. Варто зазначити, що не всі окуляри забезпечують однаковий захист очей. Ключовим елементом, який вони повинні мати, є відповідні фільтри в окулярах.

Хороші сонцезахисні окуляри для дітей повинні мати фільтр UV400, оскільки він забезпечує майже повний захист від UVA та UVB випромінювання.

На що слід звернути увагу при виборі оправ?

Вибір оправи для дитячих сонцезахисних окулярів має вирішальне значення. Перш за все, варто подбати про їхню зручність і відповідність до обличчя та віку дитини:

  • Для маленьких дітей (6-36 місяців) вибирайте гнучкі оправи з силікону або пластику, які стійкі до ударів.
  • Для дітей старшого віку підійдуть оправи з пластику або металу.
  • Оправа повинна щільно сидіти, але не тиснути, і повністю закривати очі з боків.

Форма оправи також важлива, тому варто вибрати модель, яка виправдає очікування найменших, а з іншого боку, належним чином захистить від великої кількості шкідливого випромінювання.

Ключовими факторами при виборі сонцезахисних окулярів для дитини є: захист від ультрафіолетового випромінювання, зручність носіння, гнучкість і довговічність, правильний тип лінз і адаптація до віку та індивідуальних потреб дитини.